L’equip de govern ha mantingut una reunió amb representants d’associacions d’hostaleria i comerç per a analitzar la situació de tots dos sectors i abordar propostes i mesures per a poder reactivar el teixit empresarial local

La reunió, celebrada de manera telemàtica, ha comptat amb la participació de l’Associació de Comerços i Serveis Professionals de Benicàssim (Acoserbe), l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Benicàssim (Ehosbe), l’Associació Provincial d’Empresaris Hostaleria i Turisme (Ashotur) i l’Associació d’Hostalers i Empreses d’oci nocturn de Castelló (Ashocas). L’alcaldessa, Susana Marqués, la regidora de Turisme i Activitats, Cristina Fernández, la regidora de Comerç, Vanessa Batalla, el regidor de Seguretat, Javier Alonso, i el regidor de Mobilitat i Urbanisme Carlos Díaz, han escoltat les propostes de les associacions, encaminades a la dinamització social i a la reactivació del sector comercial i hostaler de Benicàssim.

Com ha indicat la regidora de Turisme i Activitats, Cristina Fernández, des de l’equip de govern, “s’està treballant en l’adopció d’una sèrie de mesures relacionades que donen compliment a les distàncies reglamentàries entre les taules i cadires de les terrasses dels bars i restaurants, contribuint a més a garantir el trànsit de les persones”. L’edil ha afegit que “estudiarem la possibilitat d’ampliar l’espai de les terrasses, cas per cas, i sempre complint amb les mesures sanitàries i de seguretat establides per part de les autoritats competents. Les mesures a adoptar aniran encaminades a la recuperació i manteniment de l’ocupació i, una altra mesura de caràcter excepcional, seria el tall de carrers, com el carrer Sant Tomàs i avinguda Castelló”.
L’alcaldessa, Susana Marqués, ha explicat que “des de l’ajuntament som conscients de la importància del sector hostaler i comercial per a la nostra economia local per això compartim la decepció dels empresaris per no haver pogut aconseguir ja la fase 1 de la desescalada”. Al llarg de la reunió es va posar de manifest “la nostra preocupació a l’hora de conducta a una ràpida i segura volta a l’activitat, sent conscients que estem enfront d’una realitat canviant on ha de prevaldre la salut de les persones” ha incidit l’alcaldessa, qui ha afegit que “és voluntat de l’equip de govern facilitar la reactivació dels negocis locals que permeta la dinamització econòmica i el manteniment de les ocupacions”. Referent a això, en el transcurs de la reunió es van explicar les mesures econòmiques impulsades a través del Projecte Reactiva Benicàssim, “amb mesures específiques destinades a autònoms i PIMES” , ha finalitzat l’alcaldessa.