El president de la Diputació i el ministre d’Agricultura destaquen el treball i esforç realitzat pels productors agroalimentaris durant la pandèmia

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat la qualitat del sector agroalimentari de la província davant el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que s’ha acostat un any més a l’estand del Patronat Provincial de Turisme en la fira Fitur de Madrid per a conéixer de primera mà l’oferta turística de cara a aquest 2022.

José Martí i Luis Planas han subratllat l’esforç que han desenvolupat durant aquests mesos els productors agroalimentaris per a poder donar resposta a les necessitats de la societat espanyola en plena pandèmia per la Covid. En aquest sentit, el president de la Diputació, que ha estat acompanyat per la diputada de Turisme, Virginia Martí, ha aprofitat la visita per a traslladar al ministre el treball que es desenvolupa sota la marca Castelló Ruta de Sabor, la plataforma impulsada des de la Diputació de Castelló per a promocionar el desenvolupament i la competitivitat dels productes agroalimentaris de la província, així com de la gastronomia i del sector turístic vinculat a la marca.

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació impulsa des de fa anys Aliments d’Espanya, marca que, com ha destacat en Fitur Luis Planas, és un dels elements més innovadors i amb major recorregut internacional per a la difusió i posada en valor de la riquesa i varietat dels aliments espanyols.

José Martí ha resaltat la gran aposta aquest 2022 per Castelló Ruta de Sabor, “que recull productes de qualitat que en res desmereixen al d’uns altres del territori nacional”. La província de Castelló “compta amb una immensa i variada oferta de productes, des de la mar a l’horta, des de la costa a l’interior”, ha explicat Martí davant el ministre.

En la vista, Luis Planas ha conegut de primera mà la qualitat de la carxofa de Benicarló, l’únic producte amb denominació d’origen de la província de Castelló. José Martí, en aquest sentit, ha ressaltat la importància de la carxofa per a la gastronomia de la província i el seu potencial per a ser un dels productes referents de tot el país.