La Càtedra d’Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos» de la Universitat Jaume I ha participat en la sessió clínica setmanal del Servei d’Oncologia Mèdica del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, que ha estat presidida per Alfredo Sánchez, cap del servei, i Eduardo Martínez de las Dueñas, coordinador d’investigació i docència. Per part de l’UJI, ha assistit el director de la Càtedra i degà de la Facultat de Ciències de la Salut Eladio J. Collado, i Elena García, coordinadora i responsable dels programes d’activitat física amb pacients oncològics

En la sessió s’ha explicat l’origen de la Càtedra, quines són les seues funcions i objectius principals, així com una exposició dels programes d’investigació i assistencials que s’estan desenvolupant conjuntament entre totes dues institucions, l’accés a les quals sempre es realitza des de l’Hospital i sota la prescripció dels facultatius. Després de l’intercanvi d’experiències i noves propostes de treball, s’ha consensuat entre els oncòlegs i el personal de la Càtedra el disseny de l’accés dels pacients als programes, que es desenvolupen en les instal·lacions esportives de la Jaume I.

En el transcurs de la reunió, el director de la Càtedra ha aprofitat l’ocasió per a presentar al Servei d’Oncologia la nova pàgina web de la Càtedra (https://www.cafo.uji.es) que prompte entrarà en funcionament.

La Càtedra d’Activitat Física i Oncologia «Fundació José Soriano Ramos», que també compta amb el copatrocini de la Fundació Le Cadó, té una gran activitat, malgrat la seua curta trajectòria, i desenvolupa diverses iniciatives i programes assistencials i d’investigació, dels quals es beneficien, fins al moment, més de 70 pacients oncològiques de la província de Castelló.