La diputada de Cultura, Ruth Sanz, destaca que aquesta iniciativa, pressupostada en 20.000 euros, servirà per a ajudar i promocionar la creació artística i cultural a la província

La Diputació de Castelló ampliarà el seu fons artístic en els pròxims mesos. L’àrea provincial de Cultura, dirigida per Ruth Sanz, acaba d’enllestir les bases que regularan l’adquisició de noves obres d’art en una convocatòria pública a la que es podran presentar tant artistes com galeries de la província.

La diputada de Cultura ha assegurat que aquesta iniciativa veu la llum amb la voluntat d’ajudar un sector, l’artístic, “molt tocat per la Covid”. Sanz, que s’ha mostrat molt sensible des d’un principi davant la difícil situació que travessa la cultura, ha destacat que es destinaran 20.000 euros a la compra d’obres contemporànies, “el que volem que siga un xicotet revulsiu per a la creació artística i cultural a la nostra terra i un baló d’oxigen per a pal·liar els efectes de la parada en el món de la cultura i les arts”.

Atenent al calendari, està previst que les bases reguladores s’aproven demà dimarts en comissió informativa i que siga només qüestió de dies que es publiquen al Butlletí Oficial de la Província (BOP). Des d’aquest moment tota persona o entitat vinculada a l’art que estiga interessada podrà presentar les seues obres en el termini de 20 dies naturals. Cada artista podrà presentar un màxim de tres obres i cada galeria un màxim de 10 ofertes d’adquisició.

La valoració de les propostes es farà a través d’una comissió d’experts presidida per la diputada de Cultura, Ruth Sanz, i formada per una selecta representació del món de les arts de la província de Castelló.