La Diputació de Castelló acull la presentació del XIV Festival de gènere policíac “Castelló Negre”

La Diputació de Castelló acull la presentació del XIV Festival de gènere policíac “Castelló Negre”

El festival se celebrarà en dues noves seus: Albocàsser i Vilafamés

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha participat en la presentació del festival de gènere negre i policíac “Castelló Negre” al costat dels organitzadors del certamen. Enguany la trobada artística compleix la seua catorzena edició, ja que se celebra anualment des de l’any 2010 a la província de Castelló.

L’edició Castelló Negre 2023 repeteix en seus com Almassora, Castelló, Nules, Onda, Orpesa, Peníscola i Vila-real i incorpora dos nous municipis al programa -Albocàsser i Vilafamés- com a noves seus del festival de gènere negre i policíac.

El programa d’activitats compta amb més de 50 actes diversos, i està dissenyat perquè la cultura arribe a tots els públics de la província. El festival destaca per la seua amplitud cultural, ja que no se centra únicament en un gènere, sinó que aglutina literatura, teatre i art, aconseguint així crear un producte cultural que abasta gran part de la província i que és transversal quant a gèneres artístics.

Ruth Sanz ha senyalat en la presentació del festival que “el Espai Cultural dels Aules és el centre de difusió cultural de la Diputació, un lloc que acull les representacions culturals més importants de la província, i per això hem considerat un any més que és fonamental que l’acte que es realitza a la ciutat de Castelló tinga lloc en aquest espai, per la rellevància del festival Castelló Negre”.

En concret, l’Espai Cultural dels Aules acollirà la jornada “Els Crims a les Aules” el divendres 24 a la vesprada i el dissabte 25 al matí. Dues jornades, coordinades per Pedro Tejada, doctor en Filologia Hispànica per la Universitat de València, en les quals es congregarà un grup nodrit d’autors com Alberto Pasamontes, Arantza Portabales, Fernando Parra, Fernando Peña, Javier Hernández, Juan Ramón Biedma, Mariano Sánchez Soler, Pedro Avilés o Youssef El Maimouni, per a conversar sobre diferents qüestions de gènere negre i conéixer les novetats literàries.

A més, el Espai Cultural dels Aules acull des d’el mes de gener passat l’exposició Castelló és Xiste. La tira d’anys dibuixant de Joan Montañés Xipell, periodista gràfic i fundador de la primera edició del festival. Per això s’aprofitarà per a fer un recorregut per aquesta exposició el dissabte 25 abans del lliurament del premi Castelló Negre, que li ha sigut concedit a l’escriptora Marta Sanz, autora que porta treballant el gènere des de 1995.

Advertisement