Després que el globus que enviaren els xinesos es va fer visible al cel de Montana –el més blau de Nordamèrica, el que apareix en les pel·lícules de cowboys–, els Estats Units s’han afanyat a traure’ s de la bragueta un dels míssils que tenen, i no dels més grossos, per a abatre el giny aerostàtic.

“És de molt mala educació punxar un globus que tenia la missió de dur a tots els racons del nostre planeta la bona nova d’un nou any xinés, el del conill que en Vietnam, sempre tan aficionats a la brega, és el del gat”- ha dit Ximping que estava de guàrdia.

Sobre la possibilitat de que siga un globus espia, s’ha constatat que entrà per Bering, va seguir per les Aleutianes i Alaska, sobrevolà els tres estats on es troben els sitges del coets més grossos, arriba a la costa est i baixà per Nova Anglaterra abans d’entrar en l’Atlàntic. Si preguntes si era espia o no és que eres un babau: mai no et donaran un premi a la trajectòria.

Una vegada més constatem el dret sagrat dels xinesos a emporcar l’estratosfera, i fins i tot el cinturó de Van Allen, no van a ser russos i americans els que sempre perden el control de la ferralla espacial que acaba asclant-se en les nostres teulades.

Avant, amics! rifarem un tambor de detergent oxiaction entre els més gorrinos de l’espai exterior. I sí, és de molt mala educació punxar un globus quan estem de festa. I dona molt mala sort. Els globos dels més variats colors, amb una espelma encesa que els fa volar, és un distantiu de la festa, també a Occident

Diuen que ha aparegut un segon globus en els cels de Centreamèrica. De segur que ben aviat el reformaran per a convertir-lo en un depòsit de soda i altres begudes refrescants a més de mantenir granissada l’orxata granissada. Ben amunt tot està més fresc.

Els xinesos estan embarcats en una guerra de nervis. La notícia és que la van guanyant.

En la foto el globus “meteorològic” que vinguè de Xina