El president José Martí ha destacat que són treballs de gran importància que ens connecten amb el passat i que també compten amb atractiu turístic

La Diputació de Castelló ha aprovat el programa anual d’actuacions arqueològiques i consolidació de jaciments a realitzar pel Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació, que compta amb una partida pressupostària de 85.000 euros per a escometre 18 intervencions durant el 2022, la qual cosa suposa un augment de 5.000 euros respecte l’any anterior

El president de la Diputació, José Martí ha destacat la importància de ‘’aprovar aquest projecte d’actuacions per a disseminar els treballs en tot el nostre territori i recuperar i investigar aquests emplaçaments de gran valor històric, que també compten com una component de atractiu turístic’’.

Els treballs d’excavació es realitzaran en jaciments situats en Atzeneta, Cabanes, Serra d’en Galceran, Zucaina, Montant, Benafer, Alcalà de Xivert, Borriol i Vinaròs, sent aquesta última l’actuació que requereix una major inversió en el jaciment del Puig de la Misericòrdia, 40.000 euros, en tractar-se de l’última fase del projecte.

D’altra banda, en els jaciments de Torralba i Xert es duran a terme tasques de prospecció amb la participació tècnica del personal del Servei d’Arqueologia. En el cas de Fanzara, s’executarà en la Cova de la Xiclà un estudi antropològic i la datació d’aquesta. A Vilafamés, Peníscola i Begís s’executaran seguiments de les obres de la Casa Abadia, el Parc d’artilleria del Castell i la carretera dels Clóticos, respectivament. Finalment, es realitzarà una fotogrametria i calcpetroglifo en el Mas del Cantalar, situat en la localitat d’Ares.