Sanz destaca que amb les darreres dues edicions s’ha injectat al món professional de la cultura vora 800.000 euros, “el major suport de la història d’aquesta institució”

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea de Cultura que dirigeix la diputada provincial Ruth Sanz, ha aprovat les bases del III Circuit Cultural provincial per als ajuntaments. Una vegada publicades al Boletí Oficial de la Província (BOP), els ajuntaments podran triar actuacions d’un complet repositori d’espectacles d’arts escèniques, dansa, música, teatre… per a tots els públics. Cal assenyalar que la Diputació manté la injecció directa de 400.000 euros i que la selecció prèvia dels espectacles ha estat feta per un comitè independent després d’una crida oberta a projectes.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, recorda que “la Nova Diputació va impulsar per primera vegada el Circuit Cultural Provincial, una iniciativa potent amb l’objectiu de donar suport al talent de les arts escèniques de la nostra província i universalitzar l’accés a la cultura a tots els pobles de Castelló”.

Cal assenyalar que les anteriors edicions del Circuit Cultural han resultat tot un èxit amb 342 espectacles programats, donant suport a 63 companyies del territori. Amb les darreres dues edicions s’ha injectat al món professional de la cultura vora 800.000 euros, “el major suport de la història d’aquesta Diputació”, ha manifestat la diputada.

Sanz ha destacat que uns dels objectius d’aquesta iniciativa és que “la cultura de qualitat arribe a tots els pobles sense distincions”. “La majoria dels pobles de la nostra província tenen menys de 1.000 habitants i, en aquests casos, les actuacions del Circuit són sufragades al 100% per la Diputació”, ha afegit Sanz.

Finalment, la diputada assenyala que el Circuit ha sigut dissenyat “després d’una escolta amb el sector”. “Per això és una bona ferramenta d’impuls de la cultura i celebrem que el Circuit Cultural Provincial ha vingut per a quedar-se”, ha conclòs Sanz.