L’àrea de Cultura, dirigida per Ruth Sanz, dedicarà 400.000 euros a la celebració d’espectacles culturals en els 135 municipis de Castelló

La Diputació de Castelló reeditarà enguany el Circuit Cultural Provincial després de la bona acollida que va rebre l’any passat per part dels ajuntaments castellonencs, el teixit empresarial cultural i el públic en general. Es repeteix, doncs, la fórmula ideada per la diputada de Cultura, Ruth Sanz, per a democratitzar l’accés a la cultura amb la celebració d’espectacles gratuïts als 135 municipis de Castelló. El pressupost reservat per a les activitats ascendeix als 400.000 euros.

Des del punt de vista del president de la Diputació, José Martí, «aquesta proposta és un revulsiu per a les xicotetes empreses artístiques del nostre territori, perquè s’ha de comptar sempre amb tothom, i les localitats més menudes de l’interior, que per qüestions pressupostàries no es poden permetre iniciatives culturals de gran format».

Per a la selecció de les actuacions es tornarà a obrir una convocatòria pública a la que podran optar tant empreses com autònoms de l’àmbit cultural que tinguen la seua seu social a la província. «És la nostra manera de donar suport a un sector que especialment ho està passant mal per la cruesa de la pandèmia». En aquest sentit, Martí ha recordat que en tot moment s’ha comptat amb l’assessorament del teixit empresarial cultural, «amb els quals hem volgut comptar per a modelar la idea del circuit cultural provincial i que tothom el senta com a propi».

Amb les seues propostes es crearà una borsa d’espectacles per a nodrir de contingut el Circuit Cultural Provincial, que s’espera que arranque al llarg de la primavera i s’allargue fins a finals d’any. «És important no perdre de vista el seu impacte transversal en altra sectors com l’economia, el turisme, el medi ambient o la innovació tecnològica».

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha mostrat la seua satisfacció per la renovació del format «que tant bé va funcionar l’any passat i que va fer possible la realització de més de 190 espectacles culturals a totes les comarques de Castelló». Quant a les expectatives d’aquest 2022, Sanz ha assegurat que «tornarà a ser un èxit»: «Esperem noves propostes trencadores amb les que seguir apropant l’art teatral, la dansa, el circ, la música i la narrativa oral a tots els públics».

Respecte a la convocatòria, ha anunciat que les empreses i autònoms interessats en formar part del Circuit Cultural tindran un termini de 20 dies per a adherir-se a partir del dia següent a la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).