El diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, afirma que aquest concurs “fusiona l’art amb la ceràmica, a més de donar suport a totes i tots els artistes plàstics i la difusió de la seua obra”

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea de Promoció Ceràmica que dirigix Ximo Huguet, ha convocat la 6a edició del concurs ‘Ceràmica en Cru’ el guanyador o guanyadora del qual obtindrà un premi de 3.000 euros, tal com s’explica en la publicació de les bases en el Diari Oficial de la Província (BOP) del 10 de setembre de 2010. El diputat provincial ha assenyalat que aquest concurs “fusiona l’art amb la ceràmica, a més de donar suport a totes i tots els artistes plàstics i la difusió de la seua obra”.

Les obres escultòriques que es presenten podran ser de temàtica lliure i el tamany de les mateixes no podrà ser inferior a 20 centímetres ni superar els 35 centímetres d’alçada, així com els 10 quilograms de pes. Es concedirà un únic premi dotat amb una assignació econòmica de 3.000 euros per al guanyador o guanyadora. A més a més, l’escultura guanyadora passarà a formar part del patrimoni cultural i ceràmic de la Diputació de Castelló. Les sol·licituds es poden presentar fins al 4 de novembre de 2022.

Huguet ha destacat que la Diputació de Castelló considera “imprescindible” donar suport institucional als sectors productius més importants de la província amb l’objectiu de “continuar generant noves oportunitats en el nostre territori”. “Entre ells, la indústria ceràmica ha sigut i és un dels motors vitals de l’economia provincial”, ha afegit.