L’Auditori i Palau de Congressos de Castelló acull esta celebració que posa de manifest la tradició musical que existix en els 135 municipis de la província

La Diputació Provincial de Castelló ha enaltit la qualitat i el so “meravellós” de les societats musicals de la província en el XLV Certamen Provincial de Bandes de Música.

L’Auditori i Palau de Congressos de Castelló ha acollit este cap de setmana la celebració d’este esdeveniment cultural i musical que, any rere any, posa de manifest la tradició musical que existix en els 135 municipis de la província. Així doncs, més de 300 músics de sis societats musicals castellonenques s’han congregat en un dels esdeveniments culturals més esperats del calendari musical a Castelló.

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha posat en valor l’actuació de cada una de les bandes de música i ha assenyalat que “un any més s’ha demostrat en este certamen la qualitat musical de les nostres bandes de música”. “Tenim en les bandes de música de la nostra terra la major expressió cultural que vertebra tota la província i que recolzem des de la Diputació que presidix Marta Barrachina”, ha subratllat.

“Les societat musicals constituïxen un senyal d’identitat del poble castellonenc, formen part de la nostra tradició i de la nostra vida, un element vertebrador de la societat en la major part dels pobles castellonencs”, ha manifestat el responsable de l’àrea de Cultura, qui ha indicat que “la música de bandes forma part del nostre ADN cultural”.

En este sentit, Alejandro Clausell ha reconegut el treball de totes i cadascuna de les bandes de música que han participat en el XLV Certamen Provincial de Bandes de Música. “Tot l’esforç que els nostres músics han realitzat durant tot l’exercici per a preparar este certamen provincial s’ha posat en comú amb la ciutadania castellonenca en estes meravelloses audicions que han omplit de so i esplendor l’Auditori i Palau de Congressos”.

La prova ha consistit en la interpretació, per cada banda, de dos obres musicals, una de lliure secció i una altra obligatòria. L’Associació Musical Talense de Tales i l’Associació Banda de Música Santa Quitèria de Tírig, totes dues de quarta secció, han interpretat Finisterra, a Fin do Mondo, del compositor David Rivas; la Societat Musical de Geldo, de tercera secció, ha fet sonar l’obra Bruixes a l’Horta, de Miguel Asensi Martí i, finalment, la Societat Artística Musical de Castellnovo, l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara i La Unió Musical de Vilafranca, totes elles de la segona secció, han interpretat l’obra Terres dels Alforins, de David Penadés.

Cal destacar que enguany, com a novetat, la institució provincial ha posat a la disposició de totes les associacions musicals determinats instruments de gran grandària per a “facilitar-los els seus desplaçaments i transports”, ha comentat Alejandro Clausell.

A més, com a impuls a la seua activitat i posada en valor, la Diputació de Castelló ha incrementat l’import per participació al Certamen Provincial en 500 euros per categoria. D’esta manera, la segona secció ha rebut 4.500 euros, la tercera 4.000 euros i, finalment, la quarta ha percebut una quantitat de 3.000 euros. Quant als premis, l’equip de Govern Provincial ha incrementat en 200 euros cada premi en cadascuna de les categories.

“En la Diputació de Castelló tenim un compromís amb la nostra cultura i tradicions i continuarem impulsant este esdeveniment que servix de suport a la tradició musical dels nostres pobles”, ha finalitzat el diputat de Cultura.