La cita desplega aquest 10 i 11 de maig una agenda amb 130 propostes per 40 escenaris urbans i una quinzena de tallers d’artista

En 24 hores arranca. La Nit de l’Art de Castelló estendrà des d’aquest divendres, 10 de maig, i fins al dissabte 11, una agenda amb més de 130 propostes multidisciplinàries amb l’art contemporani com a guia. Una 16a edició que transitarà per 40 escenaris urbans i una quinzena d’estudis i tallers d’artista i que incorpora per primera vegada el Grau a la seua xarxa escènica, “una petició expressa de l’àrea de Cultura a l’organització i de la qual ens sentim orgullosos que siga una realitat”, ha destacat l’alcaldessa, Begoña Carrasco. Ací, en el Museu de la Mar, arrancarà el 10 de maig a les 17.30 hores La Nit de l’Art amb la performance ‘Ollos cara adentro’, de la companyia iXa. Serà el punt de partida de “aquesta gran festa anual de la cultura castellonenca que s’ha convertit en un esdeveniment multidisciplinari on tot cap en dues nits absolutament màgiques”, ha ressenyat Carrasco.

“Volem una ciutat viva amb cultura per a tots, en la qual l’art prenga els carrers i puguem mostrar i reivindicar el talent castellonenc. Una essència mediterrània que per fi inclou al Grau”, ha indicat per la seua part la regidora de Cultura, María España. L’edil ha ressenyat el “intens treball” al costat de l’organització “perquè aquesta edició siga un èxit” i ha posat en valor que el Consistori acollira la presentació del cartell al costat dels artistes: “Va ser una declaració d’intencions”, ha dit.

Organitzada per l’Associació d’Art Contemporani de Castelló i la Generalitat a través del Consorci de Museus, la cita suma la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació, la Universitat Jaume I i PortCastelló. “La Nit de l’Art és un exemple de col·laboració entre les administracions entorn d’un projecte de suport als artistes i agents culturals de Castelló; això contribuirà sens dubte a gaudir de la creació contemporània i a posar en el mapa la ciutat amb una iniciativa d’excel·lència que a més dinamitza l’economia”, assenyala el director gerent del Consorci de Museus, Nicolás Bugeda.

“Hi ha mil i una maneres de viure, i experimentar, La Nit de l’Art. Cada persona es fa la seua pròpia Nit de l’Art, i la viu segons les seues necessitats i gustos”, indica la directora de la cita, Yvonne Vacas. Al carrer, en espais singulars, a l’interior d’un taller. Itinerant. Permanent. El viatge per la Nit de l’Art és tan eclèctic com les propostes i l’elenc artístic que la fan possible. Aquesta és una (opcional) guia cronològica per a no deixar-se res en el tinter. Per a dissenyar, la teua pròpia Nit de l’Art.