El president José Martí explica que s’escomet una inversió de més de 18.000 euros que permetrà visites gratuïtes a través de la web

José Martí ha anunciat que la Diputació de Castelló avança el procés d’elaboració del pla de visites guiades en 3D del Castell de Peníscola amb l’objectiu de facilitar l’accés gratuït a la Cultura en temps de crisi i confinament. La previsió és que en un termini aproximat de mes i mig totes les persones que ho desitgen puguen gaudir de la bellesa d’aquest històric i emblemàtic edifici accedint a la web de castell. “Volem acostar el nostre patrimoni a tothom i difondre una de les principals joies de la província de Castelló, que durant un temps romandrà tancada per l’emergència sanitària originada per la pandèmia del COVID-19”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “afortunadament, hui dia la tecnologia ens permet mostrar a tothom el molt i bo que tenim a la província de Castelló a pesar que l’espai aeri estiga tancat”.

L’elaboració d’aquestes visites guiades en 3 D té un pressupost de 18.089,50 euros i un termini d’execució previst de 30 dies. És un projecte que segons la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, “en principi estava previst per a 2021”, l’objectiu del qual és que “les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir de totes les estades del castell”. “És el complement a les obres de rehabilitació escomeses en el període 2018-2021 que suposaran una inversió de 2,5 milions d’euros i una forta aposta la accessibilitat”.

No obstant això, “hi ha sales en les quals resulta impossible escometre obres, circumstància que va motivar l’elaboració d’aquest pla de visites guiades que permetrà gaudir de les estades inaccessibles amb unes ulleres 3D que ofereixen sensacions similars a les que s’experimenten en el seu interior.”