L’exposició estarà disponible fins al 12 de juny i podrà visitar-se de dilluns a dijous (10.00-14.00 i 17.00-19.00) amb accés gratuït

Amb motiu del Dia Intencional dels Museus, la diputada de Cultura Ruth Sanz ha inaugurat l’exposició ‘Mater’ de l’artista Ana Álvarez-Errecalde en el Ressò dels Aules. L’exposició de la fotògrafa argentina estarà disponible fins al 12 de juny i podrà visitar-se de dilluns a dijous (10.00-14.00 i 17.00-19.00) amb accés gratuït. La diputada ha declarat que “l’objectiu és que puguem ser un reflex de la societat actual, la qual no és homogènia, i per això des de la Diputació de Castelló oferim diverses temàtiques culturals per a aconseguir acostar la cultura a tota la societat”.

‘Mater’ conjumina obres pertanyents a la sèrie ‘Les quatre estacions’ (2013-14), algunes fotografies de la sèrie ‘Duel’ (2020-22) i un vídeo loop de l’obra ‘Ressorgir’ (2019) de l’artista, nascuda en l’argentina Badia Blanca i resident a Barcelona. Sanz ha detallat la importància de “a més de comptar amb artistes de la província, des de la Diputació també apostem per artistes nacionals i estrangers perquè ens aportin una nova visió de la realitat”.

Ana Álvarez-Errecalde utilitza l’art per a reflexionar de manera directa i visceral sobre temes vetllats per un cert tabú, els seus treballs són una reflexió sobre les diferents experiències en relació amb la maternitat, travessada per la criança en diferents etapes, les cures en dependència i la mort. Ha exposat, entre altres, en el Royal College of Arts (London), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) Foment dels Arts i del Disseny (FAD) i el Centre d’Art Santa Mónica (Barcelona), Sala L’Àguila, Fira Estampa i Canal d’Isabel II (Madrid), el European Women Lobby (Brussel·les), Vzigalica Gallery (Liublinana, Eslovènia), Klovićevi dvori Gallery (Zagreb), el Museu d’Art Llatinoamericà de Buenos Aires (Malba) i el Centre Cultural d’Espanya a Buenos Aires (Cceba)