El president, José Martí, recorda que la gastronomia és un dels eixos principals de la política turística que impulsa la diputada Virginia Martí des del Patronat Provincial

El president de la Diputació, José Martí, considera «molt important» la inversió de 700.000 euros que realitzarà el Patronat Provincial de Turisme durant el tercer i el quart trimestre de 2020 a través del seu pla de xoc per a enfortir la marca Castelló Ruta de Sabor. Es tracta de «un suport inequívoc» que posa de manifest que per a l’equip de govern de la nova Diputació «l’auge d’els productes de casa representa una autèntica prioritat». El suport es proporciona per una doble via: a través d’una línia de subvencions específiques per a les empreses adherides i mitjançant la posada en marxa d’una campanya de màrqueting que ajude a posicionar turísticament les menges produïdes a la província de Castelló. En opinió del president, són accions que estan d’acord amb la política turística que està impulsant la diputada Virginia Martí, que els seus dos eixos fonamentals són la gastronomia i el cicloturisme.

Precisament ha sigut la diputada responsable de l’àrea de Turisme la que ha detallat les accions de suport a Castelló Ruta de Sabor incloses en el pla de xoc impulsat des del Patronat Provincial. La més important és l’habilitació d’una línia d’ajudes per valor de 500.000 euros, a la qual podran optar les empreses que formen part de la marca. Segons Virginia Martí, «són subvencions que es podran destinar a la contractació de serveis d’assessorament i consultoria per a l’elaboració de plans de contingència i protocols d’actuació covid, el desenvolupament d’actuacions de digitalització que permeten adaptar els serveis a les exigències dels protocols covid, la compra de materials i equips per a adaptar les instal·lacions i els equipaments dels negocis a la normativa sanitària i accions de promoció i comunicació».

D’altra banda, el Patronat invertirà 200.000 euros en l’activació d’una campanya segmentada de màrqueting de Castelló Ruta de Sabor, per ser el turisme gastronòmic eix vertebrador de la província pel seu potencial turístic i la seua transversalitat. L’objectiu és «fomentar el valor gastronòmic de la província i els destins de mar i muntanya com a complement del turisme cultural, de naturalesa i actiu.»

El president de la Diputació, José Martí, ha recordat el pla de xoc de turisme té una dotació de pressupostària global de 2,8 milions d’euros i que Castelló Ruta de Sabor és un club de producte gastronòmic «en constant creixement» al qual estan adherits més de 200 entitats en sectors com a allotjament, hostaleria, producció agroalimentària, pesca, comerç, mercats, activitats i la xarxa Tourist Info.