La plantilla de la institució provincial seguirà amb tres dies de teletreball, mentre que les reunions dels diferents òrgans col·legiats continuaran realitzant-se de manera telemàtica

La Comissió Estratègica Covid-19, presidida per José Martí, ha aprovat hui prorrogar fins a l’1 de març les mesures que estan en vigor en la Diputació de Castelló per a fer front als contagis per Covid-19, tal com ha explicat el diputat provincial de Recursos Humans, Santiago Agustí.

La Diputació de Castelló se suma així al mateix calendari de la Generalitat Valenciana, que va acordar el passat 11 de febrer ampliar fins a l’1 de març totes les restriccions en vigor durant aquest mes de febrer a nivell autonòmic per a combatre el coronavirus.

La Comissió Estratègica Covid-19, que ha comptat amb diversos representants de l’equip de govern al costat dels tècnics de la casa, manté així la decisió d’establir amb caràcter general per a tots els treballadors la modalitat semipresencial, que consisteix en l’assistència al centre de treball durant dos dies i el sistema de teletreball durant tres dies. Al costat d’això es recomana que les jornades laborals siguen consecutives, establint-se en la mesura que siga possible que els torns siguen fixos.

Una altra de les mesures és mantindre com a mesura preventiva el tancament de l’Espai Cultural Obert Les Aules, per la qual cosa s’està readaptant la programació preparada a la sala d’exposicions. Al costat d’això, continuen tancats tant el servei de bibliobús com la piscina provincial.

Respecte a l’organització dels diferents òrgans col·legiats de la Diputació, tant les comissions informatives com les juntes de govern es continuaran realitzant de manera telemàtica. Aquest sistema s’aplica ja des del 19 de febrer i seguirà fins a l’1 de març.

El diputat provincial de Recursos Humans, Santiago Agustí, ha destacat que aquestes mesures tindran una revisió periòdica per a garantir la seguretat en el treball. En aquest sentit, s’ha acordat també establir una reunió setmanal de la Comissió Estratègica Covid-19 per a analitzar l’escenari sanitari de manera àgil i acabar de manera immediata noves mesures.