La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el president de l’Associació d’Investigació de les Indústries Ceràmiques (AICE), Joaquín Font de Mora, han recollit el Mèrit a la Innovació concedit a l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) per part de la Diputació en el Dia de la Província, en un acte celebrat al Paranimf de l’UJI

Alcón va agrair el reconeixement a l’ITC i va destacar que és un premi a un «esforç col·lectiu i compartit». A més, va subratllar que la innovació ha sigut i és el que representa l’ITC des del seu naixement, fa més de 50 anys. «La visió avantguardista del seu fundador, el professor Agustín Escardino, va permetre dissenyar aquest model de col·laboració, llavors pioner, entre la universitat i el sector empresarial per a fomentar la transferència de coneixement i la innovació com a base de la competitivitat empresarial, i fer-ho en un entorn d’excel·lència científica com és la Universitat», va afirmar.

La rectora Eva Alcón va assegurar que «el gran mèrit de l’ITC és integrar en un mateix espai col·laboratiu el món acadèmic i l’empresarial, una fórmula d’èxit que continua desenvolupant línies d’investigació capdavanteres» i es va mostrar convençuda que «l’ITC continuarà sent el referent en innovació i investigació aplicada a la indústria ceràmica».

Per la seua banda, Font de Mora es va mostrar «molt orgullós i agraït per aquest guardó als més de 50 anys de trajectòria de l’Institut de Tecnologia Ceràmica». El president va apuntar que aquestes cinc dècades s’han desenvolupat més de 2.000 projectes d’I+D i han passat pels nostres laboratoris en algun moment de la seua carrera professional més de 400 persones.

A més, va destacar el suport de la Diputació de Castelló a projectes com Vigilancer i Solconcer, que encara continuen en vigor i creixent amb èxit, així com la suma d’esforços per a posar en marxa el concurs «Som Ceràmica».

Finalment, tant la rectora de l’UJI com el president d’AICE van traslladar l’enhorabona a la resta d’entitats i persones premiades (Club d’Atletisme Playas de Castellón, Banc d’Aliments i FoodRation4All i l’escriptor de la Vilavella Manuel Vicent) i el reconeixement al col·lectiu de sanitaris, que va rebre l’Alta Distinció de la Diputació enmig d’una emocionada ovació.