La Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim es troba immersa en la programació especial amb motiu de la celebració de la festivitat de la patrona dels músics

La banda, encapçalada pel seu president Jordi Domènech Gambaro i dirigida per Josep Martí Juan, va celebrar el seu gran dia donant la benvinguda a la incorporació de nous músics i la celebració del concert especial en honor a Santa Cecilia. En aquest 2021, són deu els nous músics que s’han unit a la Unió Musical i que són: Josefa Tarragó Iglesias (saxo alto), Mar Mateu Serrano (fagot), Edu Corbacho Fuster (trompeta), Javier Gómez Navarro (trompeta), Elena Barreda Zaragozá (bombardí), Victor Negre Mañá (violoncel), Irene Iñiguez Ribes (violoncel), Daniel Negre Mañá (percussió) y Lucas Navarro Agustina (percussió). La banda també summa a Vicente Navarro com a nou abandereu.
La corporació municipal al costat de les reines de les festes Carla Soriano i María Eixau, i les dames Andrea Martí, Alicia Pallarés i Emma Badenes, van participar en la ja tradicional cercavila previ al concert on es va procedir a la recollida dels nous músics. Tots ells van ser presentats durant el concert que la Unió Musical Santa Cecilia va oferir ahir en el Teatre Municipal Francesc Tàrrega. L’alcaldessa, Susana Marqués ha indicat que “som una terra que sent i viu la música. És emocionant veure com tota una institució com és la Unió Musical Santa Cecilia amb les seues més de 126 anys d’història, continua sumant any a any nous talents i que al llarg de la seua trajectòria ha format grans músics que hui són reconeguts internacionalment portant el nom de Benicàssim pel món”.
El programa del concert va incloure un repertori variat, de diferents estils i que va permetre mostrar la versatilitat que pot tindre la banda. El pasdoble Villena de Pasqual Marquina va ser l’encarregat d’obrir el programa i li va seguir la suite Muralles de Juan Gonzalo Gómez Deval, la suite Galaica d’Antón Alcalde i el poema simfònic Trips d’Oscar Navarro. La segona part del concert va comptar amb la marxa cristiana El Cid de José Francés, la Conga del Fuego Nuevo de A. Márquez, Santana Portrait de G. Gazzani i el concert va finalitzar amb el pasdoble Benicàssim d’Eduardo Vila.
Després del concert, la programació en honor a Santa Cecilia continuarà el dilluns 22 de novembre, dia de Santa Cecilia, amb una missa a l’Església Sant Tomàs de Villanueva.