Marco reitera el compromís ferm del govern municipal per a impulsar el futur conservatori a la ciutat

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut hui una reunió amb el director del Conservatori Professional de Música Mestre Tárrega, Antonio Rodríguez; la directora del Conservatori Professional de Dansa, Susana Rodrigo; el director del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí, Vicent Campos; i el director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny, Miguel Monar. La primera edila els ha traslladat el compromís ferm de l’equip de govern municipal d’impulsar la construcció del nou conservatori a la ciutat i atendre així una reivindicació històrica.

En aquest sentit, Marco ha assenyalat que aquesta dotació és prioritària per a l’Ajuntament i una aposta de futur en l’àmbit de l’educació i de les arts que suposarà un avanç per als ensenyaments d’aquestes disciplines a Castelló i una repercussió directa a la ciutat no sols en l’àmbit educatiu, sinó també en el cultural i econòmic. “La construcció d’un conservatori de música i dansa a Castelló és una prioritat per a aquest equip de govern i tenim el compromís ferm d’atendre aquesta reivindicació històrica de la ciutat”, ha recalcat Marco. “Aquesta dotació és prioritària i treballem amb l’objectiu que siga realitat com més prompte millor”, ha insistit.

En aquesta línia, l’alcaldessa també ha traslladat als directors dels conservatoris que el projecte s’abordarà en el si de la comissió mixta de patrimoni entre l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació, com es va anunciar la setmana passada després de la reunió mantinguda amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. En aquesta comissió, les tres administracions públiques han de posar en comú el seu patrimoni i les diferents necessitats amb l’objectiu de donar eixida als projectes que resulten prioritaris per a la ciutat. En aquest sentit, els responsables dels conservatoris han coincidit amb l’alcaldessa en la necessitat que es convoque com més prompte millor la comissió per a abordar la posada en marxa de la nova dotació, que haurà d’albergar els conservatoris professional i superior de música i el professional de dansa.

Cal recordar que l’Ajuntament ja va aprovar per unanimitat en el ple del passat mes de desembre una declaració institucional en la qual s’instava a activar amb urgència aquesta comissió mixta de patrimoni, i així s’ha vingut reivindicant durant els últims mesos per part del consistori.