L’estudiant del Màster en Química Aplicada i Farmacològica Lorenzo Esteve Nevot ha sigut el guanyador de la beca de l’Aula Zschimmer & Schwarz de Química Sostenible i Circular de la Universitat Jaume I. El premi, que consisteix en una dotació econòmica que cobreix les despeses íntegres de la matrícula, s’ha entregat en un acte celebrat a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimenta

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de Pedro Hernández i Aarón Martínez, gerent i director tècnic de Zschimmer & Schwarz España, que han fet lliurament del premi; el guardonat, que ha rebut el diploma i la dotació econòmica, així com d’Iván Sorribes, professor de l’àrea de Química Inorgànica, per part de la UJI.

En la convocatòria 2022-2023 han participat sis estudiants procedents dels quatre màsters de la Universitat Jaume I relacionats amb la Química Sostenible i Circular: Màster en Química Sostenible, Màster en Química Aplicada i Farmacològica, Màster en Química Teòrica i Modelització Computacional i Màster en Tècniques Cromatogràfiques Aplicades.

Amb aquesta beca, l’Aula Zschimmer & Schwarz impulsa la formació de professionals qualificats, una activitat inclosa en el programa de l’Aula, patrocinada per l’empresa química d’origen alemany Zschimmer & Schwarz Espanya des de 2019.

A més de la concessió de beques i premis, des de l’Aula Zschimmer & Schwarz també s’ofereixen pràctiques tant en la seu de l’empresa a Vila-real com en les ubicacions internacionals del grup, se celebren conferències i jornades tècniques i es divulga la química sostenible, tot això amb l’objectiu de fomentar el talent dels joves universitaris, millorar la seua formació tècnica i universal i desenvolupar sinergies entre l’empresa i la universitat en termes d’innovació i desenvolupament sostenible.

Sobre Zschimmer & Schwarz

Zschimmer & Schwarz fabrica i comercialitza productes químics especialitzats per als sectors de ceràmica, tèxtil i fibres, productes de neteja, cosmètica i altres sectors industrials. El grup empresarial està format per 28 empreses en 15 països dels cinc continents, 20 de les quals compten amb instal·lacions de producció pròpies. La seua filial espanyola a Vila-real compta amb una plantilla de 59 treballadors.