El president de la Diputació de Castelló i alcalde del municipi, José Martí, destaca que “no fem una fira medieval, sinó que com a poble d’Espadà vam mostrar les nostres tradicions perquè volem recuperar la nostra història”

La localitat de Suera ha viscut amb un important èxit de públic l’edició número 26 de la mostra etnològica ‘Suera, un poble al carrer’, que en aquesta edició ja ha tingut la catalogació de Festa d’Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana. El públic forà ha pogut accedir amb facilitat al centre històric de la localitat, tenint grans facilitats per a aparcar de forma ordenada en els espais habilitats per l’ajuntament que presideix l’alcalde de la localitat i president de la Diputació de Castelló, José Martí.

‘Suera, un poble al carrer’ és una festa que recupera les antigues professions, la seua cultura, les seues representacions i les seues exposicions perquè els visitants i ciutadans de Suera puguen gaudir en el present de com era el seu passat a Suera.

‘Suera, un poble al carrer’ ensenya els costums i tradicions de la localitat de la Serra d’Espadà i dels pobles del seu voltant. Els visitants, han pogut gaudir d’una atractiva ambientació i adquirir els productes típics dels comerços de la localitat, en un municipi especialment engalanat per a l’ocasió. El públic assistent s’ha pogut trobar amb personatges típics en la localitat molts anys enrere, entre els quals cal destacar al serè, que encarna el propi alcalde Martí.

Cal destacar que el primer edil ha assenyalat que “no fem una fira medieval, sinó que com a poble d’Espadà mostrem les nostres tradicions perquè volem recuperar la nostra història”.

‘Suera, un poble al carrer’ recupera personatges molt volguts com el ‘pellero’, un venedor ambulant de pells o el ‘arenero’, qui pujava des d’Onda per a vendre diferents tipus de sorra.

També destaca la ‘fornera’, la dona de casa que antany coïa el per a per a la setmana, així com la formatgera.

En la jornada ha tingut un paper molt destacat l’alcalde de la localitat, José Martí, qui ha estat acompanyat entre altres autoritats per la vicepresidenta de les Corts, María José Salvador; els diputats autonòmics Paco Gil i Carlos Laguna; la senadora Ana Edo; l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la directora territorial del Consell a Castelló, Eva Redondo; el president de Port Castelló, Rafa Simó; el subdelegat de Defensa, el coronel Luis Manuel Monzó; la presidenta de la Cambra de Comerç, Lola Guillamón, i els diputats provincials Santi Pérez i Virginia Martí.