El cicle ‘Un món de músiques’ acaba la temporada amb el projecte electrònic de Lucas Vidal

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, programa a l’Auditori de Castelló dues propostes diferents en la recta final d’aquesta temporada.

El divendres 28 de maig a les 19.30 l’Auditori rebrà l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb un concert que comptarà amb un director de prestigi internacional com és l’italià Antonello Manacorda. El torinés és un estret col·laborador de Claudio Abbado, amb qui va fundar la Mahler Chamber Orchestra, i que ha consolidat un ampli repertori tant d’òpera com simfònic per a convertir-se en una de les batutes europees contemporànies més importants.

En el seu concert a l’Auditori brindarà un programa que arranca amb la cèlebre obertura ‘El somni d’una nit d’estiu’, de Mendelssohn-Bartholdy, inspirada en la peça homònima de Shakespeare, i continua amb la nit estiuenca com a fil conductor de la mà del cicle de cançons ‘Les nuits d’été’, de Berlioz. Completa la vetlada ‘La mer’, una de les partitures orquestrals més venerades de Debussy.

El dissabte 29 de maig a les 19.30 el cicle ‘Un món de músiques’ presenta a l’Auditori la proposta visual i electrònica de Lucas Vidal amb el seu nou treball, ‘Karma’. El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que la proposta de Vidal “és una combinació de música electrònica, amb tocs de clàssica acompanyada d’una proposta visual molt atractiva que provocarà una immersió de l’espectador en el concert”. Ribes ha recordat que Lucas Vidal és un reconegut compositor de pel·lícules a Hollywood o fins i tot ha rebut dos premis Goya per les seues composicions.

El paper de Lucas durant l’espectacle serà doble: d’una banda, dirigirà els músics, i, d’una altra, sorprendrà mesclant sons electrònics que, units als instruments, crearan una atmosfera única. L’artista estarà acompanyat a l’escenari per Raúl Traber al clarinet; Julia Oszechowska al violoncel; Javier González a la trompeta; Abel Nafee a la viola i Marta Roca al violí.

Les entrades per a aquests concerts tenen un preu d’entre 10 i 20 euros. Recordem que es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a ‘Entrada i +’. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.