Es tracta d’una exposició del Museu de Belles Arts de Castelló que se centra en les dones en l’art

L’Institut Valencià de Cultura renova aquesta setmana l’oferta del canal #QuedatACasa amb una proposta molt especial. Amb una nova mirada es presenta l’exposició ‘Històries, mirades, dones’, centrada en les dones en l’art, amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural custodiat al Museu de Belles Arts de Castelló.

En el canal #QuedatACasa es pot gaudir d’una visita virtual a l’exposició i una entrevista amb la seua comissària, Irene Gras: consultar aquí

Aquesta mostra busca promoure la relectura i la reinterpretació de la col·lecció del centre gràcies a la integració d’iniciatives que contribuïsquen a establir noves lectures contemporànies sense l’influx patriarcal.

En definitiva, una mostra en què es pretén treballar des de la reflexió per a accionar la inclusió i la igualtat en l’àmbit museístic oferint una revisió de la figura femenina, amb l’objectiu d’abordar l’anàlisi de la col·lecció amb finalitat social i pedagògica marcada pels estudis de gènere.

La intenció del canal #QuedatACasa és seguir en contacte amb les espectadores i espectadors per a poder oferir diversos continguts culturals relacionats amb les arts escèniques, el cinema, la música i les arts plàstiques. Cada setmana el canal ofereix nous continguts de la programació de totes les àrees de l’IVC d’arreu del nostre territori, que es mantenen a l’abast de tots els ciutadans per un període de quinze dies.

El canal #QuedatACasa va nàixer amb l’objectiu de continuar donant visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics, i de col·laborar per a fer més lleuger el confinament a les nostres cases.