Llibreries i escriptores i escriptors castellonencs col·laboren amb el consistori per a promocionar la lectura en la celebració del Dia de Llibre

Castelló celebra hui la Dia Internacional del Llibre aliant-se amb escriptores i escriptors de Castelló i comarques que parlaran sobre el foment de la lectura i recomanaran llibres mitjançant la difusió de vídeos als perfils municipals de xarxes socials. En la iniciativa han participat el Gremi de Llibreters de Castelló, El Pont Cooperativa de Lletres, l’Associació d’Autors de Castelló, Argot i el suplement cultural Quaderns.

A totes i tots, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha agraït la seua tasca i els ha enviat un missatge d’ànim en aquesta data tan significativa que “celebrem enmig d’un moment difícil per a molts negocis i molts autors i autores”. Per això Ruiz ha volgut anunciar-los la reprogramació per part del consistori de les tres fires del llibre més importants de la ciutat aquest 2020, “una de les mesures del pla de xoc econòmic que hem plantejat per a ajudar el sector editorial en aquest temps de crisi i que, cal recordar, que també inclou l’adquisició de fons literari per a enriquir l’arxiu i les biblioteques municipals”.

D’aquesta manera, la consolidada Fira del Llibre de Castelló, organitzada pel Gremi de Llibreters de Castelló i celebrada anualment durant l’abril, s’ajorna per al mes de novembre, concretament del 19 al 29 d’aquest mes. “Ha sigut una decisió consensuada amb el Gremi i presa amb l’objectiu de que el sector no isquera perjudicat per la crisi de la COVID-19”, ha explicat Ruiz, qui ha assegurat que “la celebració de la fira en aquestes dates serà el preludi de l’inici de la temporada llibretera a les portes de les festes de Nadal i això estimularà la venda de llibres”.

D’altra banda, la segona edició de la Plaça del Llibre, organitzada per la Fundació Full amb la col·laboració del Gremi de Llibreters i l’Ajuntament de Castelló, trasllada la celebració als dies 15, 16, 17 i 18 d’octubre a la Plaça Santa Clara. A més, la Fira del Llibre Antic i d’Ocasió manté la ubicació a l’avinguda del Rei Jaume I, però ajorna la inauguració al dia 29 d’octubre i romandrà oberta fins el 21 de novembre.

Compra de llibres al comerç local

Algunes llibreries de Castelló s’han adherit a les plataformes digitals Llibreries Obertes, Libelista o Cegal. Aquestes iniciatives permeten que la ciutadania puga adquirir llibres en línia i rebre’ls a casa durant aquest període de confinament.