Comelles proposa un recorregut per diferents estades de l’emblemàtic viver cultural en el qual permet gaudir del llenguatge visual des de l’auditiu

Villa Elisa obri les seues portes a l’obra sonora de l’artista Edu Comelles, un projecte artístic desenvolupat durant els últims anys. Una cita amb l’art del segle XXI que posa a l’espectador en el centre i permet gaudir del llenguatge visual des de l’auditiu. A sojorn és el nom d’esta exposició que suposa un exercici per a pensar els espais personals, íntims i privats a través de l’escolta, la imaginació i la vivència compartida.

“Amb l’obra sonora de Edu Comelles arranca l’agenda d’exposicions en Villa Elisa per a 2024, este viver cultural s’ha assentat com a tal des que en 2019 obrira les seues portes després d’una profunda remodelació i rehabilitació. El Palauet Municipal de Villa Elisa alberga des de llavors diferents esdeveniments culturals i trobades professionals, i continuem treballant perquè siga un pol d’atracció de coneixement i cultura”, ha subratllat l’alcaldessa de Benicàssim en la inauguració de l’exposició A sojorn celebrada hui que romandrà oberta fins al 30 de juny.

Una exposició amb propostes instalatives, sonores i visuals, que exploren aspectes del fet sonor, del pas del temps i de com el so té la capacitat de disparar la imaginació i ser alhora llenguatge per a explorar la quotidianitat. A la sala d’exposicions es presenten peces instalatives amb espectrogrames (visualitzacions gràfiques del so), per a parlar-nos de sons que queden ocults darrere la intimitat de l’autor.

Els espais de trànsit i la capella de Villa Elisa es transformen a través d’un procés compositiu introspectiu. Ací es reflexiona sobre el temps parat per la COVID-19 amb una peça per a piano que sembla no avançar, on les notes romanen sostingudes en el temps i l’espai. L’exposició romandrà oberta divendres, de 18 a 21 hores, dissabtes d’11 a 14 hores i de 18 a 21 hores, i diumenges d’11 a 14 hores. Hi haurà dos visites sonores: la primera, el diumenge 19 de maig a les 12 hores; i la segona, el dissabte 15 de juny a les 12 hores prèvia reserva en cultura@benicassim.org, a la Casa de la Cultura o en el telèfon 964 300 962, extensió 248.

Edu Comelles viu i treballa a València, és artista i músic. Conjumina l’art sonor, la producció musical i el disseny de so. Ha treballat a l’Argentina, l’Uruguai, Mèxic, Holanda, el Regne Unit i Suècia. Ha participat en festivals com per exemple Sónar, Mutek, Lisboa Soa, Eufònic i Música En Segura. La seua obra s’ha vist en el Museu Reina Sofia, Laboral, Museu d’Art Abstracte de Conca, Tabakalera, Espai Rambleta, Bombes Gens o CCCC.