La Biblioteca Municipal realitzarà del 15 al 30 d’abril una exposició de llibres en commemoració als 100 anys del naixement de l’escriptor valencià Vicent Andrés Estellés

El mes d’abril ve carregat d’activitats de foment a la lectura a Benicàssim. Amb el llibre i la lectura com a fil conductor, l’Ajuntament de Benicàssim ha programat iniciatives per a tots els públics al llarg de la segona quinzena d’abril. Concretament a la Biblioteca Municipal, es realitzarà una exposició de llibres amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor Vicent Andrés Estellés sota el títol 10×10: cent anys d’Estellés.

La Fira del Llibre està organitzada per a omplir la plaça de la Constitució d’accions de promoció de la lectura dirigides a tots els públics durant tot el dissabte 21 d’abril, i el diumenge 22 fins a les 14 hores. El dissabte al matí a partir de les 10 hores s’esperen jocs de fusta per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys, i sobre les 11 hores es realitzarà el tradicional concurs de punts de llibre infantil. A la vesprada es realitzaran dos col·loquis consecutius: el primer, a les 17.30 hores, Alejandro Kobiakov autor de “El Barber de Sevilla” de l’editorial Sar Alexandria; i el segon, a les 19.00 hores, amb Amparo Bellido autora de “L’última Primavera” de l’editorial El Corbatí Roig Editors.

El diumenge 21 d’abril a partir de les 11 hores, hi haurà Contacontes a càrrec de Felip Kervarec amb una actuació sota el títol Contes contats. El tancament de la Fira del Llibre de Benicàssim vindrà de la mà del col·loqui amb Adolf Piquer, autor de “Estellés, tal com tall. Una vetlada estellesiana a Benicarló” d’Onada Edicions, amb motiu del centenari de l’escriptor valencià.

El 30 d’abril se celebrarà la vesprada de llibres de cinema, en la qual participarà el club de lectura de Benicàssim i el Centre de Formació per a Adults amb una lectura participativa a les 18 hores del Falcó Maltés de Dashiell Hammett, posteriorment, a les 19 hores, es projectarà la pel·lícula en el Teatre Municipal Francisco Tárrega.

Les activitats de foment a la lectura entre els més xicotets es distribuïxen entre quatre tipus d’activitats diferents: en primer lloc, Contes i sons és una activitat dirigida a xiquets de 2 i 3 anys en dos sessions cadascuna de 45 minuts. Esta activitat està enfocada a treballar en onomatopeies, sons i animals, de mitjans de transport, etc. Per mitjà de jocs i cançons i són l’element principal que sempre és el conte. Contes i sons es durà a terme del 15 d’abril al 20 de maig tots els dilluns a les 17,30 hores per als xiquets i xiquetes de 2 anys, i a les 18,30 hores per als de 3 anys.

En segon lloc, Contes i bolquers és una proposta per a bebés de 9 a 23 mesos també en dos sessions diferents de mitja hora, una per als bebés de 10 a 14 mesos i a continuació, una per als de 15 a 23 mesos. Es pretén estimular al bebé cap a la paraula, tant oral com escrita amb l’ajuda de l’adult. Es crea un espai interactiu i d’afecte en el qual el llibre, en els primers moments de contacte, siga un joguet, però també un transmissor de paraules, sons, textures, formes i il·lustracions. És una activitat en la qual participen els pares per a ajudar a desenvolupar en el xiquet l’escolta atenta i l’atenció, la seua percepció visual, tàctil i sonora i, alhora, s’oferix als pares o tutors activitats que poden realitzar amb ells a casa. Esta segona activitat es realitzarà els dimarts des del 16 d’abril fins al 21 de maig.

En tercer lloc, el projecte compta amb l’activitat d’Un viatje pel món dels contes que serà tots els dimecres del 17 d’abril al 29 de maig, a les 17.30 per a xiquetes i xiquets de 4 i 5 anys, i a les 18,30 hores de 6 a 7 anys. Esta activitat busca ensenyar les possibilitats que té la biblioteca. Mitjançant la narració de contes i la lectura la convertim en un lloc màgic on passen moltes aventures fantàstiques en les quals es convida als xiquets i xiquetes a jugar amb les paraules, a riure i a crear amb els llibres, concretament en esta activitat es presenta la biblioteca com una agència de viatges en la qual tots els participants podran viatjar pel món cada dia. Coneixeran tipus de llibres i llocs recòndits on es desenvoluparan la imaginació i la creativitat.

Finalment, Una nit a la biblioteca, una activitat que cada vegada compta amb més adeptes ja que els xiquets i xiquetes de 3r i 4t de primària gaudixen d’una nit màgica dins de la Biblioteca Municipal que enguany es realitzarà el 24 de maig. Descobrixen per ells mateixos què passa a la biblioteca una vegada s’apaguen les llums i es tanca la porta, una aventura amb personatges que ixen dels llibres. Així doncs, els tres animadors i els participants compartiran una vetlada de jocs. contes i altres activitats amb el llibre i la màgia com a centre de tot.