La Universitat Jaume I ha tornat a ser el punt de recepció per a 13 xiquets i xiquetes que s’han desplaçat des dels campaments de refugiats sahrauís en Tindouf (Algèria) a Castelló, on passaran l’estiu amb famílies d’acolliment

La recepció, celebrada a la Universitat, ha estat presidida per la vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, Elsa González Esteban. Les representants de les associacions de solidaritat i suport al poble sahrauí, juntament amb les famílies acollidores, han agraït la bona disposició de l’UJI com a lloc de referència per a facilitar la trobada entre les famílies i els xiquets i xiquetes. 

Enguany, un total de 100 xiquets i xiquetes dels campaments de refugiats sahrauís s’han desplaçat a la Comunitat Valenciana per a ser acollits durant els mesos de juliol i agost. Aquest programa, conegut com a «Vacances en Pau», els permet evitar les extremes temperatures del desert, que poden arribar als 50 °C, i les dures condicions de vida en els seus campaments. La iniciativa ha sigut possible gràcies a l’esforç conjunt de diverses associacions de col·laboració, solidaritat i ajuda al poble sahrauí, així com al compromís de nombroses famílies solidàries.

Gràcies a la sensibilitat i implicació de diferents administracions, entitats i institucions, entre elles l’UJI, i sobretot a la participació de les famílies acollidores, Castelló rep a aquests xiquets i xiquetes.