L’alcaldessa en funcions de l’Ajuntament de Benicàssim, Susana Marqués, ha inaugurat al costat de la rectora de l’UJI i presidenta de la CRUE, Eva Alcón, i el ministre d’Universitats Joan Subirats, el primer curs d’estiu de la Universitat Jaume I de Castelló que ha triat novament Benicàssim com a seu. Els dies 15 i 16 de juny tindrà lloc el curs d’estiu ‘Universitat i Territori’ en el qual participaran acadèmics rellevants de la Universitat del País Basc, Universitat de Burgos, Universitat de Huelva, Granada, Còrdova, Politècnica de Madrid, Múrcia, Saragossa, UNED, Sant Jordi, Oberta de Catalunya, Rovira i Virgili

Marqués ha posat en valor “la contribució de les institucions acadèmiques desenvolupament social i econòmic d’Espanya, en els últims anys. La millor escala social, és sens dubte l’educació. Hui ningú dubte de la important funció que exerceixen les universitats en la societat com eina cohesionadora i espai de trobada del coneixement, que forma ajuda a formar i conformar l’esperit crític dels nostres joves, per a convertir-los en individus conscients de les seues responsabilitats en la construcció del benestar que construiran aqueixa societat futura que siga més capaç, solvent i compromesa. Perquè els joves de hui són el futur. En aquest sentit el paper protagonista que en els últims anys ha adoptat la comunitat universitària és indiscutible”.

Aquest és el primer dels tres cursos d’estiu que aquest mes de juny i juliol durà a terme l’UJI a Benicàssim. El següent serà el 21 i 22 de juny sobre les noves tecnologies de l’esport l’objectiu del qual és donar a conéixer les diferents tecnologies que s’estan utilitzant en l’esport d’alta competició, així com la seua aplicació pràctica, des de la perspectiva dels entrenadors, gestors i equips tècnics. Així mateix, també vol convertir-se en un fòrum de coneixement per a acostar a la societat la investigació en l’esport, així com punt de trobada d’especialistes en aquest camp.

El tercer dels cursos serà del 5 al 7. De juliol i versarà sobre crim i guerra en la literatura, organitzat pel Vicerectorat de Cultura, Llengües i Societat. L’últim curs d’estiu de l’UJI compta en el seu programa provisional amb autors de la talla de José Luis Corral, Rosario Raro, Santiago Posteguillo, Luz Gabás i Dolores Redondo.