L’escultura simbolitzarà el reconeixement de la ciutat a les persones donants d’òrgans en el 40 aniversari de l’associació

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat el seu suport de nou a l’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals de la província de Castelló, ALCER Castalia, amb la visita al taller de l’artista Rafa Gallent on va posar l’última tessel·la del nou monument que entregarà l’associació a la ciutat en commemoració del seu 40 aniversari. Marco va estar acompanyada de la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera.

Amb la instal·lació d’aquest monument a la ciutat es dóna compliment als acords en una moció de l’Acord de Fadrell aprovada al desembre de 2020, per a instal·lar un monument d’homenatge als donants d’òrgans, que simbolitzarà el reconeixement permanent de la ciutat a les persones que amb el seu generós gest han contribuït i contribueixen a fer possible les vides d’altres persones. “Des de l’Ajuntament de Castelló vull reconéixer el treball que des de fa quatre dècades realitza ALCER Castalia, per a visibilitzar la insuficiència renal crònica i sensibilitzar a la societat en la importància de la donació d’òrgans”, ha assegurat l’alcaldessa. “La nova escultura que es col·locarà a Castelló així ho reconeixerà”, ha apuntat Marco.

L’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals de la província de Castelló, ALCER Castalia, celebra en 2021 els seus primers 40 anys de treball per optimitzar la qualitat de vida de les persones amb malaltia renal i els seus familiars, millorar la seua adaptació a la malaltia i als tractaments, previndre i visibilitzar la insuficiència renal crònica i sensibilitzar a la societat sobre la importància de la donació d’òrgans.

L’associació, que actualment, atén més de 1.500 pacients renals a través dels seus serveis i activitats, realitza accions de divulgació i sensibilització en la societat i reivindica els drets de les persones afectades, celebrarà les seues quatre primeres dècades en una jornada dedicada a la malaltia renal i el trasplantament, en la qual comptarà entre altres amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló. La trobada tindrà lloc a l’hotel Jaume I de Castelló el pròxim 28 de novembre.