L’alcaldessa realitza una visita al municipi germanat de Châtellerault per a reforçar la col·laboració i generar nous intercanvis culturals

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, participarà aquest dimarts en la presentació d’Escale à Sète, el festival mariner germà d’Escala a Castelló, en un acte que consolida l’aliança estratègica entre totes dues ciutats en la seua aposta pel turisme de qualitat. L’acte servirà a més per a projectar a França la nova edició d’Escala a Castelló, que està prevista del 21 al 25 d’abril del pròxim any, i que tornarà a comptar amb el patrocini de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la Unesco.
L’alcaldessa ha destacat la importància d’aquesta presentació per a l’impuls, consolidació i projecció internacional de la cita que en la seua pròxima edició recupera les dates inicials, en el segon cap de setmana de Setmana Santa. “Castelló i Sète treballen de la mà per a potenciar tots dos festivals mariners i afermar l’aposta per un turisme de qualitat, familiar i sostenible”, ha indicat. Marco ha recalcat que la participació de Castelló en la presentació de l’edició francesa “és una gran oportunitat per a continuar projectant internacionalment a escala com el nostre esdeveniment turístic de referència”.
Marco participarà en la presentació d’Escale à Sète junt a François Commeinhes, alcalde de Sète; Jean-Claude Gayssot, president del Port de Sète; Gilles Boidevezi, prefecte marítim del Mediterrani; Sophie Béjean, rectora de l’Acadèmia de Montpeller, entre altres autoritats.
D’altra banda, l’alcaldessa ha realitzat aquest dilluns una visita a Châtellerault, municipi germanat amb Castelló, i ha mantingut una trobada amb l’alcalde, Jean-Pierre Abelin, amb l’objectiu de reforçar la col·laboració i generar nous intercanvis culturals i formatius per a totes dues ciutats. A més, ha realitzat una visita a l’Escola Nacional de Circ de Châtellerault, que forma part de la Federació Europea d’Escoles de Circ Professionals, i ha mantingut una altra trobada amb Carlos Vianna, director general de l’Escola, i Maryse Lavrard, primera tinenta d’alcaldia i membre del consell d’administració de l’Escola. Durant la visita s’han abordat possibilitats de col·laboració, així com la possible inclusió de Castelló dins de la programació de la companyia.