L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha celebrat aquest dijous 4 de novembre el Consell Sectorial d’Igualtat. La trobada presidida per la regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla i l’edil de Benestar Social, Rosa Mari Gil, ha comptat amb l’assistència de representants polítics, associacions de dones i col·lectius locals, y s’ha abordat les activitats a realitzar amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

“Des de l’Ajuntament de Benicàssim i dins de la campanya Tots els 25 són 25 de novembre, portem quatre anys recordant mes a mes que la lluita contra la violència contra la dona és un assumpte vital i diari i no una causa que només es reivindique una vegada a l’any”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.
La edila responsable de l’àrea, Vanessa Batalla, ha sigut l’encarregada d’explicar les accions previstes amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, “i un dels objectius és portar al carrer la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona”. Per a això, s’il·luminaran la rotonda de la Clau d’Europa i el Pont de Ferro i es desenvoluparà una activitat directa i visual de sensibilització contra aquesta xacra social: el pintat de bancs, de color lila, i en els quals es podrà llegir el missatge ‘Prohibit asseure’s a esperar que succeïsca. 016. ACTUA’. Vanessa Batalla ha informat que “els bancs triats estan situats en zones de calistenia i aquesta acció se suma a la realitzada aquest 2021 amb la instal·lació dels senyals ‘Benicàssim contra la violència’ en parcs i places al costat dels centres educatius del municipi”.
Seguint amb la programació per a aquest mes de novembre, la Sala Escena acollirà el dia 18 a les 19.00 hores la inauguració de l’exposició Per Bruixa, d’Ana Beltrán Zapata mentre que el dia 25 a les 20.00 hores i en el Centre Cultural Melchor Zapata serà el torn dels artistes Art al Quadrat amb ‘De cors, danses i desmemòria’. Com a preàmbul de l’exposició la Casa de la Cultura acollirà de 18.30 a 19.30 hores una xarrada en directe a través d’internet sobre violència de genere, de les artistes Art Al Quadrat amb el Museu Picasso.
Aqueix mateix dia 25, a les 18.30 hores l’esport serà present amb l’exhibició a càrrec del Club de Gimnàstica Artística Benicàssim en el poliesportiu municipal.
D’altra banda, el Casal Jove participarà de manera activa en la programació d’Igualtat amb teatre i un concurs de Kahoot, entre altres activitats “amb les quals el teixit juvenil del municipi s’implica en aquesta lluita que és de tots i totes”.
L’acte institucional del 25 de novembre també formarà part de la programació “que hui hem presentat davant el Consell d’Igualtat i que es completarà amb les accions que programen els col·lectius locals”, ha afegit Batalla.
A més de la pròxima programació, durant el consell sectorial també s’ha fet un repàs de totes les accions dutes a terme dins de la campanya Tots els 25 són 25 de novembre, “una programació que es va adaptar a la pandèmia i per això les xarxes socials ens van servir d’instrument per a visibilitzar el suport a les víctimes”. Recomanacions de lectures per al públic adult, infantil i juvenil, lectura de poemes i vídeos que van comptar amb la participació de veïns i veïnes del municipi, van formar part de la programació desenvolupada durant el 2020 i 2021, “i que continuarem desenvolupant per a continuar lluitant contra aquesta xacra social”, ha finalitzat Vanessa Batalla.