El president de la Diputació considera molt positiva la visita del ministre d’Agricultura, Luis Planas, a Benicarló, amb la qual es posa de manifest el suport del Govern d’Espanya al sector primari de la província

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, valora de forma molt positiva la visita a Benicarló del ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que coincideix amb la celebració de l’edició número 30 de la Festa de la Carxofa. El dirigent provincial interpreta la presència del ministre com un “claríssim suport del Govern d’Espanya a l’agricultura i la pesca del Baix Maestrat, en uns moments que tornen a ser de dificultat per l’increment dels costos energètics”. El president posa en valor la proximitat mostrada per Planas, que “ha volgut escoltar tant els responsables de la cooperativa Benihort i la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, com als dirigents de la confraria de pescadors”.

Així ho ha manifestat Martí en finalitzar la visita institucional del ministre, en la qual també han participat l’alcaldessa de Benicarló i diputada provincial, Xaro Miralles, i el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez.

El president de la Diputació, que també serà present en la nit d’avui en el Sopar de Gala de la Festa de la Carxofa, ha incidit en què “a pesar que la nostra institució no té competències en matèria d’agricultura, fem tot el que és a les nostres mans per a fer costat al sector”. De fet, cada any signem un conveni amb la Denominació d’Origen, un suport que en 2021 va fer possible el canvi dels plançons i la recuperació de la producció, que s’havia vist seriosament afectada per la presència del fong vericillium”.

Martí també s’ha referit al suport que la Diputació presta a la confraries de pescadors a través d’un conveni amb el qual se subvenciona la recollida de plàstics en la mar.

I és que segons ha assenyalat, “la Diputació pretén estar al costat de la nostra gent, dels nostres productors, dels nostres agricultors i pescadors, que són actors fonamentals, juntament amb el puixant sector provincial de la restauració en la marca Castelló Ruta de Sabor que impulsa la nostra institució”.