El president també ha fet referència a la inversió conjunta de 2,6 milions d’euros de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló en 2023 per a la rehabilitació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha agraït la sensibilitat que han mostrat amb la província de Castelló el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el seu Consell, elaborant uns pressupostos per a 2023 que responen als importants reptes que ha d’abordar l’economia provincial a conseqüència de la crisi econòmica originada per la invasió russa d’Ucraïna i els efectes causats per la pandèmia en el servei de públic de salut valencià. En la seua opinió, «és una molt bona notícia la important presència que tenen la província de Castelló i els seus problemes en els comptes autonòmics del pròxim any que, d’altra banda, seran els més importants de la història del Consell»

El president considera que «és un encert que es destinen prop de 100 milions d’euros a donar suport al clúster ceràmic de Castelló, en un moment com l’actual ple d’incerteses, EREs i ERTEs en un sector industrial que és vital per a l’economia castellonenca».

35 milions en infraestructures sanitàries

D’altra banda, Martí també destaca l’esforç inversor que recullen els pressupostos de 2023 en matèria d’infraestructures sanitàries, apartat en el qual s’han consignat partides que superen els 35 milions d’euros per a portar avant més d’una vintena d’obres, entre les quals destaquen els 9,2 milions d’euros per a escometre la reforma de les Urgències de l’Hospital General Universitari de Castelló o els 6,2 milions d’euros que s’invertiran en l’ampliació de les UCIs i les consultes externes de l’Hospital de la Plana.

Carreteres i Borrull

El titular de la Presidència de la Diputació Provincial s’ha referit a més a la rehabilitació i millora de les carreteres de la Generalitat Valenciana en territori provincial, apartat per al qual s’ha previst una inversió de 22 milions d’euros. Una altra actuació assenyalada és la de 10 milions d’euros que es destinaran a la reforma dels antics jutjats de la plaça Jutge Borrull de la capital.

Penyagolosa i sinergies Diputació – Generalitat

En un altre ordre de coses, José Martí ha posat en valor el treball conjunt que desenvolupen la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, generar economia i lluitar contra la despoblació. En aquest capítol s’ha referit als 1,3 milions d’euros consignats per la Generalitat Valenciana per a la rehabilitació del Santuari de Sant Joan de Penyalosa, a les obres del qual es destinarà una altra partida d’idèntica quantia en els pressupostos de 2023 de la Diputació de Castelló.

A més, el Consell destinarà més de dos milions d’euros en ajudes per a l’alumnat del complex de Penyeta Roja de la Diputació Provincial.