El Espai Cultural Obert de Les Aules ha ha acollit la representació l’espectacle ‘Veus femenines’, de la Rabera Eclèctica, que mostra la violència patida per les dones

La Diputació de Castelló ha celebrat el 25-N mostrant el seu rebuig a la violència de gènere amb una sèrie d’actes reivindicatius celebrats en el Palau Provincial i la Plaça de les Aules, que han marcat l’agenda de la institució provincial en el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

La jornada ha començat amb el lliurament dels premis del concurs de microrelats coorganitzat entre la Diputació i l’Associació d’Ajuda als Familiars de Víctimes ‘Rocío López Agredano’ (AFAVIR), acte que ha comptat amb la presència del president José Martí i la vicepresidenta i responsable de l’àrea d’Igualtat, Patricia Puerta. Un total de 240 propostes de 24 centres educatius, en les quals les alumnes i alumnes han plasmat missatges d’esperança, suport, apoderament femení i prevenció davant la xacra que suposa la violència de gènere.

Els dos primers guardons han recaigut en Miguel Guillamón, amb la peça ‘Hi ha Llum’, i María Navarro, amb ‘La veu de paper’, del Col·legi Grans i Menuts i l’IES *Ribalta, respectivament. Es tracta d’un concurs destinat a joves de la província amb edats compreses entre 14 i 18 anys, que cursen estudis d’educació secundària, batxillerat o cicles formatius, en centres educatius de la província de Castelló.

La vicepresidenta ha agraït a tots els centres educatius la seua participació i ha assegurat que s’ha de treballar ‘’duent a terme accions de conscienciació i prevenció destinades a la joventut’’. Per part seua, José Martí, ha destacat la importància de ‘’eliminar la violència masclista de les nostres vides per a viure en una democràcia real, igualitària i justa, cosa que és obligació de tots i totes’’.

El Espai Cultural Obert ECO Les Aules ha acollit a mig dia la representació de l’espectacle musical ‘Veus femenines’, a càrrec de la Rabera Eclèctica, una funció en la qual es mostra la violència patida per les dones.