Els contacontes per al públic infantil i la dansa protagonitzen la programació de ‘Torna a l’Espai’ aquest cap de setmana

El cicle Torna a l’Espai continua aquest cap de setmana a Benicàssim amb dues noves propostes dirigides a tots els públics.
Els xiquets i xiquetes seran els primers protagonistes de la programació amb Splai Teatre que presentaran l’espectacle de teatre infantil Tarambana & Cia, Contacontes. Pablo Castell, Víctor Ripollés i Andrea Martínez formen l’elenc d’intèrprets i el text i la direcció de l’espectacle està a càrrec de Vicent Ortiz. El professor Tarambana és un famós contacontes que viatja per tots els racons del món narrant les seues històries. Ho acompanyen Trasto i Moffa, dos curiosos personatges que l’ajudaran a escenificar els contes. Els tres narraran la història de la Princesa de Riuiballa, una preciosa joveneta que el seu pare, el rei, que té moltes ganes de jubilar-se, obliga a anar-se del palau a la recerca d’aventures per a demostrar que és molt valenta i, d’aquesta manera, poder heretar el regne. Al llarg del camí trobarà divertits personatges que l’ajudaran en totes les seues aventures. L’espectacle de contacontes dramatitzat, divertit, amb cançons, balls i emocionants aventures està programat per al dissabte 17 d’abril a les 12.00 hores.
El diumenge 18 d’abril a partir de les 19.00 hores, l’art flamenc es pujarà a l’escenari de l’Espai de la Música amb El Yiyo & Su Troupe. Un espectacle amb un dels balladors amb més projecció en aquests moments, El Yiyo, que arribarà a Benicàssim amb Miguel de la Torre (cantaor); Eduardo Cortés (guitarra) i El Moskito (percussió). “Durant 90 minuts, l’Espai de la Música acollirà un gran espectacle i els assistents gaudiran de l’artista que, malgrat la seua joventut, des de fa alguns anys està sent catapultat cap al més alt i ja ha compartit escenaris amb Estrella Morente, Miguel Poveda, Farruquito i Pitingo, entre altres”, ha indicat el regidor de Cultura, Javier Alonso.
L’accés a cadascun dels espectacles és lliure però es requereix entrada que es podrà aconseguir en el mateix Espai de la Música tres dies abans de cada actuació. L’horari per a recollir les entrades serà de 15.30 a 21.30 hores i cadascun dels assistents tindrà un seient assignat per a evitar aglomeracions en l’accés a la sala, la qual s’obrirà mitja hora abans de cada actuació.

Exposició de Carmela Tello
L’art, en aquest cas l’escultura, també cobra importància aquesta setmana a Benicàssim amb la inauguració d’una nova exposició en el Centre Cultural Melchor Zapata. En aquesta ocasió es tracta d’un projecte individual de la ceramista castellonenca Carmela Tello. La mostra titulada ‘Femení Singular’ s’inaugura aquest dijous 15 d’abril a les 19.00 hores “després que l’exposició haguera de cancel·lar-se l’any passat arran de l’estat d’emergència sanitària causat pel virus de la Covid-19”, ha explicat Javier Alonso. L’artista ha preparat una revisió del seu projecte incorporant algunes novetats. El públic contemplarà diferents línies de treball a manera d’instal·lacions dels últims anys de treball de la creadora. El paper de la dona, l’ecologisme o la reivindicació d’ofici són alguns dels temes amb els quals reflexiona l’artista. La mostra podrà visitar-se fins al pròxim 9 de maig, els dijous i divendres de 17.00 a 20.00 hores i els dissabtes d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores.