El VIII Benicàssim Flamenco Fusión Gastrofestival s’inaugurarà el divendres 28 d’abril amb l’actuació de Raya Real, un grup andalús de música flamenca especialitzat en sevillanes i rumbes amb ritmes meridionals compost per quatre cantants femenines i quatre masculins. Un reeixit grup amb grans interpretacions de temes ballats i cantats per tot el món. Precisament, ací és on radica el seu èxit, a recopilar les músiques de sempre i enllaçar-les de manera que totes les persones que l’escolten puguen cantar-les i ballar-les

El divendres 28 d’abril, a les 16.00 hores començarà a sonar flamenc de la mà d’Alba Díaz i Benicai, en la Plaça dels Dolors; seguidament, sobre les 19.30 hores estarà Paradita Flamenca, en la Plaça Sequiota, per a finalitzar el dia en l’escenari del Passeig Bulevard i d’entrada gratuïta amb Raya Real a les 23.00 hores.

L’agenda flamenca del dissabte 29, començarà de la mà de Dani Jarite a les 12.30 hores en la plaça dels Dolores, a la mateixa hora també estarà Cuerda pa Rato al carrer Barberà Ceprià. Ja a la vesprada, el cante i el ball ressonaran per tots els carrers de la ciutat a partir de les 16.00 hores, Benicai en la Plaça Sequiota, Maikel i el seu grup al Carrer Bayer, i Manuel de Angustias acompanyat pel Toro y la Luna en la Plaça dels Dolors. Més tard, sobre les 17.30 hores, Efrain al carrer Barberà Ceprià. Els plats forts del dia vindran de la mà de José el Francés i Azúcar Moreno, a les 19.30 i a les 23.00 hores respectivament en l’escenari del Passeig Bulevard, per a tancar la jornada amb Quimbala a les 0.30 en el Pub Donegal.

José és un cantant i compositor de flamenc que va participar en l’últim disc en vida del gran mestre, Camarón de la Isla, i que interpretarà grans èxits com l’arxiconegut “Fuera de mi”.  El duo format per les germanes Encarna i Toñi Salazar, “Azúcar Moreno” conegudes per tot el món, van collir grans èxits internacionals en les dècades dels anys 1990 i 2000. Precisament en el 1990 van participar en el Festival de la Cançó d’Eurovisió obtenint un cinqué lloc. Ara a Benicàssim sonarà entre altres els mítics temes “Sólo se vive una vez” o “Devórame otra vez”.

El diumenge 30, comptarà amb flamenc i també amb activitats infantils, a les 11 hores hi haurà tancament infantil al carrer Bayer, Flamenco Kids en la plaça Constitució a partir de les 12 hores, mitja hora més tard hi haurà trobada de sevillanes amb el Grup Atzabeja en el mateix lloc. Per a amenitzar el vermuth a partir de les 12,30 estarà Rumbasound al carrer Barberà Ceprià, Patxi Ojana en el Habanero, La Negri i Colmao en la plaça dels Dolors. La música flamenca no per a a Benicàssim i el tardeo del diumenge a partir de les 16 hores estarà acompanyat de Colmao en Passeig Alameda, Rumbasierra al carrer Barberà Ceprià, Cositas Buenas en la plaça dels Dolores. El dia tancarà amb l’actuació de Efrain a les 22.00 hores en la plaça Constitució.

La programació del festival es completa amb la IV edició del Recital de Cante i Ball de Benicàssim que comptarà amb la presència de la prestigiosa balladora flamenca de Benicàssim Blanca Perdiguer; així com amb diferents propostes en el qual el teixit empresarial de la ciutat s’ha bolcat. A més, hi haurà tallers, el dissabte de 10 a 11.30 de Tango i buleries La Mar de Flamenca en la piscina municipal, i el diumenge a les 10.30 hores en el mateix lloc.