Tota la informació està a disposició de tot el sector turístic i de tota la ciutadania en el magazín de Turisme Comunitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana ha reforçat el contingut informatiu readaptat a l’actual situació de crisi en el sector turístic, que ha provocat la pandèmia de la COVID- 19.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha recordat que “des que el Govern central decretara l’estat d’alarma, en Turisme CV treballem per a planificar l’estratègia post-COVID-19 i hem de tindre en compte diversos factors com l’impacte del coronavirus en el sector turístic i en els mercats”.

Per a fer-ho, des de Turisme Comunitat Valenciana es realitzen diversos informes, basats en les fonts estadístiques oficials, que s’han posat a disposició del sector turístic i de la ciutadania, ja que estan disponibles en el magazín de Turisme Comunitat Valenciana (consulteu ací).

Fins ara, s’han publicat tres informes exclusius elaborats per Turisme: ‘Impacte COVID-19 sobre el sector turístic de la Comunitat Valenciana’, ‘Què fem ara per a viatjar demà? Estratègia davant de la crisi sanitària de la COVID-19’ i ‘Impacte COVID-19 sobre el turisme internacional’.

El primer mostra les dades recopilades fins ara i les tendències detectades des de l’inici de la crisi sanitària, que conclouen que l’esforç promocional del turisme de la Comunitat s’ha de centrar en el mercat intern i nacional (consulteu ací).

El segon analitza els eixos de treball i l’estratègia que s’està impulsant des de Turisme per a pal·liar la crisi que ha provocat la COVID-19: coordinació, informació, formació, comunicació, així com l’anticipació i la planificació (consulteu ací).

L’últim informe desglossa la situació de la COVID-19 en el món, la situació a Espanya, l’impacte en l’economia espanyola i en la mobilitat aèria, a més de realitzar una anàlisi dels mercats internacionals emissors per a la Comunitat Valenciana (mercat britànic, francés, alemany, dels Països Baixos, belga, italià, rus, o xinés). A més, desglossa els reptes i l’estratègia de Turisme per mercats durant aquest període de crisi (consulteu ací).

Francesc Colomer ha recordat que “continuem treballant junt amb les destinacions i les empreses a través dels seus canals en línia i oferim informació, ajuda i formació, amb l’objectiu d’oferir tot el suport necessari al sector turístic davant dels efectes que està provocant aquesta pandèmia en paralitzar l’activitat turística” i que “la nostra comesa és treballar al servei del sector per a intentar tornar amb més força una vegada se supere la pandèmia”.