L’autor de Vila-real ha animat a llegir amb paciència i sense pressa per a gaudir de la lectura

L’escriptor Vicent Usó ha realitzat una entrevista emmarcada en el cicle ‘Encontre amb escriptors’. Usó ha afirmat que “la literatura és una eina poderosa per a indagar en aspectes del món que ens inquieten”, per això li agrada submergir-se en “els clevills de la realitat que li commouen” i contar-los en les seues novel·les.

“La funció de l’escriptor és posar sobre la taula uns fets narrats perquè el lector els calibre i analitze en funció de la seua pròpia experiència i en traga les seues pròpies conclusions”, ha explicat en el seu ‘Encontre amb escriptors’ de la Biblioteca Valenciana a través d’una entrevista que serà distribuïda als centres escolars, el web de la Biblioteca i les xarxes socials.

Vicent Usó és un autor de Vila-real que porta quasi trenta anys publicant novel·les, assajos i guions de teatre, encara que en són molts més els que porta escrivint. Entre les seues últimes obres més conegudes: ‘Les veus i la boira’, Premi Alfons el Magnànim de novel·la en 2015; ‘No sabràs el teu nom’, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira en 2017, i ‘El paradís a les fosques’, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2019 modalitat de narrativa.

L’autor ha dit que no té llibres favorits però sí que admet que cada llibre és especial segons les circumstàncies personals que n’envolten l’escriptura, i en aquest sentit recorda que en la seua segona novel·la, ‘I en els arbres i el vent’, narra la relació que tenia amb el seu avi.

Defensor del fet que “l’escriptura, com l’art, és un camp sense portes difícil de normativitzar”, accepta que els tallers i les tècniques d’escriptura ajuden a passar al paper les històries que naixen en el cap.

Usó ha animat a llegir amb paciència i sense pressa. “Vivim en un món en què busquem la recompensa immediata i quan lliges un llibre la recompensa de la lectura arriba després de moltes pàgines. Es necessita paciència per a gaudir de la lectura”, ha assegurat.