El diputat provincial ha inaugurat l’obra guanyadora del Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana de 2021 ‘Tellus Forcall’

El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha assistit a la inauguració de l’obra guanyadora del Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana (CRU) de 2021, ‘Tellus Forcall’, executada en Forcall. En el seu parlament, Huguet ha destacat que aquest concurs “ha de marcar la línia estratègica dels nostres ajuntaments, el d’apostar per la nostra ceràmica, descobrir tots i cadascú dels milers d’usos que té la ceràmica, i que els carrers, les places i els racons més desconeguts dels nostres pobles siguen el millor aparador d’això”.

El diputat provincial ha assenyalat que el CRU és un exemple més del suport institucional de la Diputació de Castelló al sector ceràmic, “el qual considerem imprescindible per continuar generant noves oportunitats en el nostre territori”. “No hi ha cap dubte que la indústria ceràmica ha sigut i és un dels motors vitals de l’economia provincial i de la creació de riquesa i ocupació. Per això, des de la Diputació de Castelló treballem per fomentar l’ús del producte ceràmic castellonenc com un material de primera qualitat amb enormes possibilitats en la seua aplicació”, ha afegit.

Cal assenyalar que un dels projectes a través del qual la Diputació de Castelló fomenta l’ús ceràmic és, precisament, el Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana (CRU), un concurs amb el qual es dona un impuls nacional i internacional a l’ús de la ceràmica en entorns urbans i que, com ha estat en cas de Forcall, suposa rescatar de l’oblit espais urbans dels nostres municipis.

El projecte guanyador que s’ha executat en Forcall és ‘Tellus Forcall’, dissenyat per Javier López, i ha consistit en la construcció d’una pèrgola i la plantació d’oliveres i espart. La pavimentació és de ceràmica i s’ha executat seguint l’estil ‘opus’ romà.

“Aquest treball ha omplert de vida una antiga era adossada al nucli urbà que s’aprofitava com a aparcament improvisat”, ha explicat el diputat qui ha afegit que “ara aquest espai ha sigut convertit en un espai per a les persones, totalment integrant en l’entorn i dotat d’elements que el fan més acollidor i, el més important, funcional”.

Finalment, Huguet ha agraït a l’arquitecte Javier López i a Antonio Nomdedéu en representació de Small-Size Bestile “pel seu treball i dedicació perquè la ceràmica forme part del nostre entorn urbà com un element més”.

També ha felicitat l’alcalde de Forcall, Santi Pérez, i a tots els seus veïns i veïnes “perquè amb ‘Tellus Forcall’ han guanyat un espai on seguir fent vida i compartir el dia a dia en aquest municipi tan estimat”.