El regidor de Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Castelló, Vicent Sales, ha inaugurat la XV Jornada sobre el valencià. Pedagogia (llengua i literatura), ús social i normativa, que ha tingut lloc al llarg de la jornada del dissabte, i que organitza la Taula de Filologia Valenciana, al Centre Públic de Formació de Persones Adultes, Josep Pasqual i Tirado, de Castelló

Es tracta d’una cita, en la qual es pretén, a banda de posar en valor la llengua i el seu important calat a nivell social, cultural i d’identitat, parlar de les novetats en l’àmbit de la llengua, així com nous estudis, i atorgar els premis Joaquim Garcia Girona i Jordi Valor, als millors treballs presentats. La jornada, ha finalitzat amb la celebració de l’assemblea anual dels socis, en la qual ha prosseguit el diàleg sobre diferents àmbits de la filologia valenciana.


Sales, qui ha iniciat l’esdeveniment, ha destacat en el seu discurs la importància que “les administracions tendim una mà i fem els majors esforços per a garantir la continuïtat, de l’esforç de grans castellonecs i valencians, per preservar i estudiar la nostra llengua”. L’edil ha recordat un element clau i propi de “la nostra identitat”, com són “Les Normes de Castelló”, que assenyala, van ser significatives per a establir les bases de la normativa del valencià. Així mateix, ha afegit que “la nostra llengua necessitava la signatura de les Normes de Castelló, per a així acabar amb la disgregació i el risc de desaparició”. L’edil ha conclòs fent referència a la importància de treballar enfocats a aconseguir el consens lingüistic del valencià, “Perquè el valencià serà de tots o no serà”, subratllant la importància que la llengua responga a les sensibilitats lingüístiques de la societat i així, “tots es senten representats per ella”.