El municipi celebra el tradicional acte de benedicció i repartiment de la Coqueta

Benicàssim ha celebrat este dilluns, 16 de gener, un dels moments més entranyables per als veïns i veïnes dins de les festes en honor a sant Antoni Abat i Santa Águeda: la benedicció i repartiment de la Coqueta.
Després del volteig de campanes a les 19.00 hores, s’ha procedit a l’encesa de les fogueres en diferents punts del nucli urbà i on els benicense, en família o entre amics, han gaudit del sopar, prèvia al tradicional acte de la Coqueta.
Gent a cavall, damunt de carros i carrosses representant estampes tradicionals del Benicàssim de fa unes dècades, o simplement caminant, han participat en la desfilada en el qual els veïns han passejat abillats i amb calçat i roba tradicional. Com a marca la tradició, la desfilada ha donat tres voltes i en finalitzar s’ha procedit al repartiment de les 23.000 ‘coquetes’ que dies anteriors es van elaborar en el forn José María. Les reines de les festes, Andrea Pérez i Marta Vicente, els festers i les festeres han sigut els encarrega-dues de repartir els dolços típics per Sant Antoni en el municipi. Després d’això, el municipi celebra aquest dimarts el dia gran en honor al patró amb missa i ofrena a Santa Águeda al migdia i, a la vesprada, processó i el tradicional ball del Cremaller.