La corporació falla el concurs ‘Ceràmica en Cru’ a favor de l’artista castellonenca i es converteix automàticament en la imatge dels premis provincials a la innovació en el taulell urbà

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha donat a conéixer hui l’aspecte de la peça guanyadora del concurs nacional d’escultura ‘Ceràmica en Cru’. Es tracta de l’obra ‘Alcanzar la Luna’, una cuidada representació del satèl·lit terrestre feta a base d’argila i aigua que es convertirà en 2022 en el guardó dels premis ‘Som Ceràmica’ a la innovació del producte ceràmic en aplicacions urbanes. L’obra porta el segell de l’artista castellonenca Carmela Tello, que percebrà 3.000 euros.

Durant el lliurament de premis, el president Martí ha valorat les múltiples possibilitats que ofereix la ceràmica “tant en el camp de l’urbanisme com en l’artístic”. Respecte a l’obra guanyadora, José Martí ha argumentat que el tribunal “ha tingut en compte la relació directa de la peça amb el nostre sector ceràmic en evocar en la seua textura el mosaic i el paviment”. També han destacat l’excel·lent factura de l’obra, la qualitat de la confecció i de l’acabat, així com la perfecta connexió entre concepte i forma.

Martí ha volgut agrair en nom del jurat l’esforç de totes les persones participants per la qualitat en l’execució i concepte de les obres.

Tant Martí com el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, han rebut en el Palau Provincial a la guanyadora per a fer-li lliurament en mà del diploma acreditatiu i han aprofitat l’ocasió per a reconéixer a Tello el seu esforç, treball i talent ‘’que li ha portat a crear d’una peça de ceràmica una vertadera obra d’art’’.

El lliurament del premi ‘Som Ceràmica’ està prevista en la pròxima edició de la Fira Cevisama, al febrer de 2022. Aquesta peça, doncs, es convertirà en la imatge dels guardons provincials que reconeixen la innovació ceràmica en productes urbans. “Per a aquest equip de govern és una prioritat impulsar la diversificació de la producció ceràmica per a ampliar les possibilitats de desenvolupament i creixement de la nostra economia”, ha destacat Martí.