La ciutat incrementa en 160.000 quilos la seua capacitat per a reciclar aquest material i suma 200 nous depòsits

La Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló i la delegació de Ecovidrio a la Comunitat Valenciana han iniciat la instal·lació de 200 nous contenidors a la ciutat. La mesura permetrà incrementar en fins a 160.000 quilos la separació de vidre a Castelló, un material el reciclatge del qual va arribar a créixer fins a un 31% durant el mes d’abril passat.

La iniciativa, que es duu a terme amb el suport de la direcció general de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Transició Ecològica, inclou un paquet de materials per als negocis hostalers que facilitarà la separació de vidre. Així, Ecovidrio entregarà als locals poals especials amb rodes i un sistema de autovolteig.

A més, 100 dels nous contenidors comptaran amb un obertura especial perquè els poals puguen ser buidats directament i de manera més ràpida. Cal assenyalar que els locals de les zones costaneres seran els primers a rebre aquests materials i que Ecovidrio farà arribar als locals de totes la ciutat a partir de tardor.

El regidor de Reciclatge i Gestió de residus, Ignasi Garcia, ha acompanyat el director de producció d’FCC Medi Ambient, Vicente Colás, i l’enginyer municipal en les tasques de supervisió de la instal·lació dels nous dipòsits. Garcia ha assenyalat que l’acció arriba en un moment en què “els i les professionals de l’hostaleria necessiten tot el nostre suport i, aquesta mesura, està orientada a facilitar-los el treball a l’hora de reciclar, estalviar-los temps i escurçar els desplaçaments”.

L’edil ha recordat que amb la instal·lació d’aquests 200 contenidors “ampliem un 40% la xarxa de reciclatge de vidre de Castelló” i acostem el reciclatge a molts més llars”. En aquest sentit, l’equip d’Enginyeria del consistori ha dissenyat un mapa de distribució que situa 149 depòsits en diferents ubicacions del nucli urbà, mentre que 30 arribaran fins al Grau i altres 21 s’instal·laran en zones residencials perifèriques.