Patricia Puerta ha sol·licitat a Isaura Navarro que es tinga en compte la demografia de la província a l’hora de marcar els barems de les ajudes autonòmiques i Ignasi Garcia ha avançat que “estem redactant un protocol de col·laboració per a incloure part de les infraestructures del PDA en els pressupostos de la GVA”

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha estat rebuda aquest matí per l’equip de govern de la Diputació de Castelló en la seua visita a la capital de La Plana. La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, i els coportaveus de govern, Santi Pérez i Ignasi Garcia, han estat els encarregats de donar-li la benvinguda.

Seguidament, Navarro s’ha reunit amb Patricia Puerta i Ignasi Garcia, en qualitat de diputat de Sostenibilitat, amb l’objectiu d’actualitzar les línies de treball desenvolupades entre ambdues institucions. El diputat ha posat especial èmfasi en les accions vinculades al Pla Director de l’Aigua per a l’abastiment dels municipis.

Tal com ha explicat Garcia, «actualment estem redactant un protocol de col·laboració amb la Direcció General d’Aigua de la GVA i adequant els avantprojectes a les condicions tècniques necessàries perquè diverses infraestructures del PDA puguen integrar-se a la xarxa d’interés autonòmic i als pressupostos de la Generalitat». Segons ha recordat el diputat, «el Pla Hidrològic Nacional ja inclou les infraestructures d’interés general estatal del PDA i preveu fons europeus per a connectar les dessaladores a la xarxa d’abastiment provincial».

Patricia Puerta, per part seua, ha sol·licitat a la consellera «sensibilitat» amb la Diputació de Castellón i amb la província «perquè tenim una demografia molt diferent a les que poden tindre València i Alacant». En aquest sentit, li ha recordat que 124 dels 135 municipis de la província tenen menys de 10.000 habitants, per la qual cosa considera necessari que es tinga en compte aquesta realitat en els barems que s’apliquen per a optar a ajudes autonòmiques.

Per la seua part, Navarro ha destacat la feina realitzada per la Diputació en matèria d’Educació Ambiental. «Ha sigut una institució pionera a l’Estat, amb educadores i educadors a tots els municipis», una tasca a la qual la Conselleria destinarà enguany més de 87.000 euros per fer seguiment de les accions de foment de l’economia circular i, ara també, d’estalvi energètic a les llars i les pimes.

Entre els projectes de futur que Navarro i Garcia han posat sobre la taula, s’ha plantejat la integració de la planta de purins de Vall d’alba en l’Estratègia Valenciana del Biogàs, una iniciativa que, segons ambdós representants, «dotaria d’utilitat pràctica i econòmica una infraestructura rural actualment en desús, dins dels paràmetres d’autoabastament energètic, de circularitat i de sostenibilitat que requerixen el repte climàtic i demogràfic a les comarques de Castelló».

La reunió ha comptat també amb les diputades de Medi Ambient i Esports, María Jiménez i Tània Baños, així com pel diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando.