El concert conclou la secció de ‘jazz’ de Sonora i ara el circuit es traslladarà a Alacant, última parada d’enguany

Sonora, el circuit de la música valenciana, organitzat per Cultura de la Generalitat per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, conclou aquest cap de setmana a l’Auditori de Castelló la seua programació de ‘jazz’ amb el concert del grup Pete Lala, que tindrà lloc el divendres 25 de febrer a les 19.30 hores.

Pete Lala és un trio musical format per Marina Alcantud, pianista i veu, compositora, lletrista i arranjadora dels temes de la banda. En aquest projecte l’acompanyen Borja Flores al baix elèctric i Quique Ramírez a la bateria. La seua producció musical s’enquadra en el context del ‘neo-soul’, encara que amb diverses influències, que van des del ‘jazz’ tradicional fins a les sonoritats més modernes i avantguardistes.

‘Colors’ és el primer àlbum del grup, finalista als Premis Carles Santos 2020, conformat per 10 temes en valencià, castellà i també amb temes instrumentals. És un projecte musical de creació contemporània, que naix l’any 2019 a València amb la finalitat de crear una nova sonoritat dins de la música d’autoria valenciana: un punt intermedi entre la composició colorista, amb la barreja amb pop, ‘funk’, ‘jazz’, ‘r&b’ i ‘hip-hop’.

Després de passar per l’Auditori de Castelló amb totes les propostes de ‘jazz’ al febrer, el circuit Sonora es traslladarà a Alacant durant el mes de març per a fer l’última parada d’aquesta edició.

Circuit Sonora

El circuit Sonora porta per tot el territori valencià els grups i solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana i ara torna a la carretera d’octubre a març: sota el lema ‘La música et fa viatjar’, presenta 30 concerts de 33 artistes valencians que en aquesta edició viatgen a cinc localitats: Peníscola, Castelló de la Plana, Bocairent, Alcoi i Alacant.

Els artistes que formen part d’aquesta tercera edició de Sonora són Smoking Souls, Dani Miquel, Badlands, Pau Alabajos, Sierra Leona, Eva Gómez, Verdcel, Christian Penalba, Jamaican Jazz Lovers, Manolo Valls, Marcel el Marcià, Johnny B. Zero, Marala, Laura Esparza i Carlos Esteban, Polock, Néstor Mir, Cactus, Jazzwoman, Duna, Urbàlia Rurana, Mo’roots, Pool Jazz, Jonatan Penalba, Ana Zomeño, Spanish Brass, Trobadorets, Tarquim, Eva Romero & Manuel Hammerlinck, Pepe Zaragoza, Chema Peñalver, Pete Lala, Andreu Valor i Blackfang.

En aquesta edició, la imatge gràfica ha estat a càrrec de l’estudi Sud+Sud i l’espot del circuit és de Tresdeu. Tota la programació de Sonora es pot consultar en el web , en el qual també es poden comprar les entrades, que tenen un preu simbòlic de 3 euros en tots els concerts del circuit.