Les potents propostes de Mafalda i Ding Dong System arribaran a Peníscola el 14 de gener a les 20.00 hores

Sonora, el circuit de la música valenciana, organitzat per Cultura mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, conclou l’estada a Peníscola amb dues propostes musicals més. El dissabte 14 de gener a les 20.00 hores, l’Auditori i Palau de Congressos de Peníscola acollirà el doble concert dels grups Mafalda i Ding Dong System.

Mafalda van nàixer amb una combinació musical d’‘ska’, ‘reggae’, ‘funk’ i ‘hardcore’ que ha evolucionat i crescut fins a convertir-se en ‘Les infelices’, el seu últim disc, en el crit rabiós i contundent d’una generació enfrontada a la precarietat i les desigualtats.

Ding Dong System són un col·lectiu de música electrònica que combina diferents estils de música urbana amb gèneres més clàssics, des de ‘drum-n-bass’ o ‘club’ fins a ‘techno’ i ‘reggae’, entre d’altres. Combinen tant controladores MIDI i sintetitzadors com instruments i situen l’espontaneïtat, l’energia i la festa com a eix principal dels seus directes.

Amb aquest doble concert de música urbana, Sonora conclou l’estada a Peníscola i durant febrer i març el circuit farà parada a Castelló de la Plana i a Alacant.

Circuit Sonora

El circuit Sonora porta per tot el territori valencià grups i solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’edició anterior dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Enguany, Sonora continuarà el format posat en marxa en l’edició anterior i farà parada en sis localitats, amb diferents concerts durant un mes a cadascuna.

D’aquesta manera, després del concert inaugural de Zoo a Orihuela el 30 de setembre, durant els mesos d’octubre i novembre, les capitals culturals valencianes, Alzira i Aielo de Malferit, acolliran diferents propostes musicals de tots els estils, des de música familiar fins a ‘jazz’, ‘rock’ o cançó d’autor. Al gener, Sonora arribarà a Peníscola i al febrer viatjarà a Castelló de la Plana, amb concerts a l’Auditori i al Museu de Belles Arts. El circuit conclourà al març a Alacant, amb dos espais de celebració: el Teatre Arniches i el Paranimf de la Universitat d’Alacant.

Els artistes que formen part d’aquesta tercera edició de Sonora són Zoo, Marcel el Marcià, Factoria de Sons, Valmuz i Sedajazz Big Band, Maluks, Valira, Esther, Autòctone, Iruixa-Skargots, Ramonets, Ding Dong System, Mafalda, Santero y Los Muchachos, Òscar Briz, Besarabia, Jordi Sanz, Luis Prado, Joe Pask, Júlia i Sandra Monfort.

En aquesta edició, la imatge gràfica, que remet a l’estètica ‘vintage’ de les cintes de casset, ha estat a càrrec de l’estudi Sud+Sud i l’espot del circuit és de Tresdeu Media. Tota la programació de Sonora es pot consultar en el web