Aquest multitudinari dia compta també amb un vessant solidari: el preu de l’esmorzar i la llenya per a Càritas

La Associació Fotogràfica de Benicàssim, amb el suport de l’Ajuntament, han convocat el primer concurs de fotografia del Dia de les Paelles. Immortalitzar aquest dia tan important per a tota la província de Castelló enguany pot tindre premi. Les fotografies hauran de ser originals, inèdites i no editades electrònicament, així com relacionades amb les activitats que es realitzen amb motiu del Dia de les Paelles el pròxim 20 de gener.

Les normes del concurs no permeten fotomuntatges no correccions de color i lluminositat i hauran de ser remeses amb un mínim de 5Mb al correu electrònic de l’associació (f5,6fotoasociacionbenicassim@gmail.com) fins al pròxim 31 de gener. El fet de concursar implica l’autorització perquè les imatges remeses puguen ser utilitzades per l’organització sense caràcter comercial incloent la seua publicació en xarxes socials de l’associació, així com en ens col·laboradores d’aquesta.

S’entregaran 3 premis, un d’ells per votació popular a la millor fotografia que es penjaran en les xarxes de l’associació en Instagram: @f_5.6afbenicassim i Facebook: Associació Fotogràfica Benicàssim en funció dels m’agrada que aconseguisquen. El lliurament de premis es realitzarà el dia del 31 de març de 2023, amb motiu de la inauguració de l’exposició de les imatges presentades que tindrà lloc a la SALA ESCENA. Els premis comptaran de diplomes, trofeus i lots de productes d’empreses col·laboradores.

El costat més solidari del Dia de les Paelles
El multitudinari dia de les paelles es podrà celebrar enguany sense restriccions i limitacions. En aquesta cita social que ningú es vol perdre, la ciutat acull una jornada festiva i de germanor entorn de la paella. Des de fa ja alguns anys una associació benèfica s’encarrega de distribuir l’esmorzar de germanor (1euro) del dia 20 i la llenya (3 euros) amb els ingressos dels quals permeten continuar impulsant la seua activitat, en les quals enguany s’encarrega Càritas Diocesanes Benicàssim.

La iniciativa solidària que es duu a terme des de 2014, en 2019, últim any que es va poder fer es van recol·lectar 3.000 euros que van ser destinats a Mans Unides. “Unes festes multitudinàries i de referència com Les Paelles de Benicàssim volem que tinga també un vessant social en el nostre municipi”, ha destacat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, que ha animat a, “gaudir d’aquesta setmana de tradició, especialment del de Dia de les Paelles, i fraternitat amb ganes de passar-ho bé i amb responsabilitat”.

Concretament, el dissabte 14 comencen les festes patronals en honor a sant Antoni Abat i a Santa Àgueda en la qual s’engloben famós Dia de les Paelles el divendres 20 de gener, la pròpia festivitat del dia de Sant Antoni el dilluns 16, així com el menys conegut però molt divertit Dia de les Penyes, el dimecres 18, una setmana, “amb una agenda dels més concorreguda i per a tots els públics”, ha conclòs Marqués.