La institució provincial instal·larà punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques, estacions de rentada, equips de ferramentes bàsiques i estacionaments de bicicletes en quasi un centenar de municipis de la província

La Diputació de Castelló i el Patronat Provincial de Turisme impulsen la marca Club de Producte Castelló Cycling per a potenciar un turisme esportiu i sostenible que contribuïsca a generar riquesa a la província de Castelló i “mostrar al món el gran potencial que té esta terra per a l’especialització en el cicloturisme com a reclam turístic a nivell mundial”.

Així ho ha manifestat la presidenta del Govern Provincial, Marta Barrachina, qui ha assegurat que “Castelló, pel seu patrimoni natural, orografia, clima i instal·lacions té en el cicloturisme un horitzó replet d’oportunitats”.

Pel que, amb l’objectiu de reforçar la seua aposta per Castelló Cycling i posar en valor els espais naturals i singulars de la província lligats a la promoció del cicloturisme com a activitat econòmica, sostenible i turística, la institució provincial instal·larà punts de recàrrega per a bicicletes elèctriques, estacions de rentada, equips de ferramentes bàsiques i estacionaments de bicicletes en municipis de la província. Una iniciativa que ha cridat l’atenció de 98 municipis.

“Volem que els pobles de Castelló es convertisquen en referents per al ciclisme d’oci, turisme i esport, on els ciclistes de la nostra terra, i els que ens visiten, puguen gaudir de tots els servicis i infraestructures necessàries per a pedalar i gaudir d’un entorn immillorable”, ha destacat la presidenta de la Diputació.

En este sentit, Marta Barrachina ha enaltit l’impacte positiu que ha tingut la presentació d’este projecte a la província de Castelló per part dels ajuntaments. Un total de 98 municipis han sol·licitat la instal·lació d’este servei que permetrà als ciclistes poder fer xicotetes reparacions i treballs de manteniment en les seues bicicletes, així com unflar les rodes i canviar-les, collar fort caragols, ajustar els frens o reparar una punxada, entre altres actuacions bàsiques, com netejar-les o carregar-les, en el cas que siguen elèctriques.

“És necessari facilitar el camí i posar totes les ferramentes a l’abast dels castellonencs i turistes que decidisquen moure’s amb la bicicleta per la nostra terra”, ha subratllat el vicepresident i responsable de l’àrea de Turisme, Andrés Martínez. Així doncs, durant el primer any, tal com ha explicat el vicepresident “es realitzarà un projecte en el qual s’avaluaran els pobles idonis on instal·lar estos serveis per a instal·lar-los en les dos anualitats següents”. Per a l’elecció, es tindrà en compte el compliment dels objectius mediambientals.

La màxima dirigent de la institució provincial ha insistit dient que “amb este projecte no sols s’impulsarà i potenciar el cicloturisme, sinó que transcendix molt més allà a l’ésser una iniciativa que fomenta el coneixement i cura de la naturalesa i la sostenibilitat, contribuint al respecte pel medi ambient”.

En este sentit, el diputat de Turisme ha manifestat que “el que es pretén amb esta actuació és promocionar la utilització de mitjans de locomoció alternatius i reduir amb això les emissions de gasos contaminants i d’efecte d’hivernacle, contribuint a avançar en la transformació de Castelló en un Destí Intel·ligent i sostenible”

“El fet de comptar amb estes instal·lacions en els municipis, facilitarà a moltes persones l’ús de la bicicleta i aconseguirem fer el cicloturisme una activitat més accessible i disminuir les emissions de gasos que estan causant la situació d’emergència climàtica que ens trobem”, ha destacat Andrés Martínez. Així, el vicepresident ha continuat dient que “una oferta de turisme amb bicicleta d’alta qualitat pot atraure a turistes més respectuosos amb l’entorn a ciutats, municipis i destins rurals de l’interior de la nostra província”.

Les característiques de Castelló, pel seu clima, recursos naturals i culturals, el nombre de rutes senyalitzades i condicionades per a la pràctica del cicloturisme la convertixen en un dels productes turístics per excel·lència de la província. Ací l’aposta clara i decidida de la Diputació Provincial per impulsar la marca Club de Producte Castelló Cycling i fomentar l’ús de la bicicleta com a alternativa per a visitar la província, desestacionalitzar l’activitat turística i incrementar el número de visitant a través d’una proposta cicloturística d’alta qualitat.