Sota la inspiració de la filosofia educativa Reggio Emilia, el CEIP Santa Águeda a través del Atelier d’Art, fomenta la creativitat, l’art i l’aprenentatge competencial

La sala d’exposicions Escena de l’Ajuntament de Benicàssim acull “Línies i colors”, l’obra artística realitzada pels alumnes del CEIP Santa Águeda. Estarà disponible del 14 al 30 de juny, i es podrà visitar de dijous a diumenge de 18.00 a 21.00 hores, la inauguració oficial de l’exposició serà el divendres, 14 de juny, a les 18.00 hores. Esta exposició és el resultat del treball artístic de l’alumnat d’entre 3 i 12 anys del CEIP Santa Águeda, els qui han explorat diverses tècniques i materials per a expressar les seues visions i sentiments a través de l’art.

Inspirat en la filosofia educativa Reggio Emilia, en 2021 va nàixer el Atelier d’Art del CEIP Santa Águeda, a causa de l’èxit que va obtindre esta iniciativa, al següent curs es va instaurar en primària amb l’objectiu principal de fomentar la creativitat, l’art i l’aprenentatge competencial entre els estudiants, mitjançant l’ús d’espais diversos i materials reciclats i naturals.

Oferir espais interessants i variats en materials obri un món de possibilitats i interaccions. Els ateliers estan distribuïts en diferents microespais per a donar resposta als diferents aspectes i permetre diverses tècniques artístiques i habilitats de motricitat fina. Els materials utilitzats són oberts, no específics ni estructurats, molts d’ells trobats en el reciclatge i la naturalesa, oferint així infinites oportunitats per a ser descoberts.

En esta exposició, es mostraran diverses obres on el color és utilitzat com a ferramenta de comunicació de sensacions, mentres que la línia en si mateixa té una significació pròpia i augmenta el grau d’expressivitat del que es vol transmetre. Estos elements, combinats, conformen un món ple de sensacions que es pretenen compartir amb tots els visitants.

Cal destacar que el mes de maig passat van finalitzar els tallers d’art en el Palauet Municipal de Vila Elisa en els quals a través de “experiències artístiques” els més xicotets del municipi s’han acostat a l’art amb esta innovadora iniciativa que ha comptat amb més de 140 alumnes del municipi que es van convertir en creadors i oients de les seues pròpies obres.