Un equip de professionals està gravant classes magistrals de reputats cuiners i cuineres com Kiko Moya, Joaquín Baeza, o María del Carmen Vélez

El Laboratori de Cuina de l’Institut d’Investigacions Turístiques (Invat·tur), situat a Benidorm, s’ha convertit en escenari durant una sèrie de gravacions per a facilitar la formació en línia del màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània Aplicada que imparteix la Universitat d’Alacant juntament amb Turisme Comunitat Valenciana.

Cal assenyalar que el màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània és un títol propi d’aquesta universitat que es fa per mitjà del conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i les aportacions dels ajuntaments de Dénia, Benidorm, Pego i Altea.

En concret, un equip de professionals del Taller d’Imatge de la Universitat d’Alacant està gravant diverses classes magistrals de reputats cuiners i cuineres com Kiko Moya, Joaquín Baeza, María del Carmen Vélez, José Manuel Miguel, Santos Ruiz, Ferdinando Bernardi, Kristian Luthaud i Fernando Giménez.

Mitjançant aquestes gravacions es pretén adaptar el contingut del curs i compensar les activitats de caràcter presencial que, a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19, han de passar a modalitat en línia.

El Laboratori de Cuina de l’Invat·tur és un espai versàtil, concebut com un centre d’investigació al servei de les empreses de la Comunitat Valenciana, que disposa d’equipaments d’última generació, en què els equips de treball, formats per científics, científiques, cuiners i cuineres, poden dur a terme tant experiències de cuina com processos d’investigació científica.

El Laboratori de Cuina és un projecte concebut per a contribuir a projectar una imatge rica i diversa de la Comunitat Valenciana i potenciar la gastronomia com un element de diferenciació turística des de l’R+D+I aplicada a la cuina.

Així, l’Invat·tur, referent en innovació turística dirigida a generar i transferir coneixement a empreses i institucions del sector, posa a disposició del sector aquest espai per a treballar en l’aplicació de noves tècniques, en particular en la de la cuina molecular, abordant mètodes de cocció, texturitzadors, emulsionants, espessidors, esferificadors, gelificants, enzims i sucres tecnològics i altres tècniques avantguardistes.